Caut un cinefil pe care să-l trimit la filme. Gratis!

Primesc invitații la multe lansări de filme dar sunt live pe ProFm de la 19:00, de luni până vineri.

Ce crezi? Majoritatea lansărilor de filme se întâmplă pe la 19:00… deci eu nu am cum ajunge.

Așa că mă gândesc să trimit pe altcineva în locul meu.

Ce trebuie să facă? Să se ducă la lansare, să ronțăie un popcorn, să bea un cico, să vadă filmul și-apoi să-i scrie o recenzie pe care eu s-o public pe cabral.ro.

Cei interesați pot scrie un comentariu (nu prea scurt, că nu-mi dau seama din 5 fraze) în care să povestească despre cel mai recent film văzut. A fost mișto, îl recomandă, e de văzut, e de bine, e de rău…?

Hai, cu curaj!

Apropos de filme, ăsta se lansează prin decembrie la noi. Dacă ai pitici… e de mers! 🙂

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
  • Catalin Zălog
    publicitate

    Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

  • Alisa Anton
    • 11.11.2014

    Noa, de ar fi toate astea in Oradea si nu Bucuresti. Da de unde atata noroc 🙂

    răspunde-i
  • Ana M.S.
    • 07.11.2014

    Ultimul film vazut: “Coco before Channel”

    O biografie excelenta. Nu stiu in ce m asura coincide cu realitatea, dar voi afla in curand, dupa ce voi citi si cartea.
    Din acest film veti afla cateva detalii din viata faimoasei fashion-designer-e pe care poate nu le stiati. (Eu, una, nu le-am stiut pana ieri.)

    Tin sa mentionez ca aceasta femeie extraordinara este prima femeie care a renuntat la corset si prin acest fapt a indemnat si celelalte femei sa ii urmeze exemplul, si de asemenea este femeia care a adus un plus in moda de dama, men’s wear, “feminizat”. Si aceste lucruri le veti intalni pe parcursul filmului.

    Povestea incepe cu abandonarea ei si a surorii ei intr-un orfelinat de catre tatal acestora, dupa ce mama lor din nefericire, a murit. Un prim moment terifiant si marcant pentru Channel. Mama ei a invatat-o lucrurile de baza in croitorie, dar la orfelinat a continuat sa coasa. Ea, impreuna cu sora ei, voiau sa isi deschida un atelier de croitorie, dar nu aveau bani. Pentru a-si indeplini visul, cantau intr-un bar, o melodie care se numea “COCO”. Acolo, l-a intalnit pe Baron Balsan, care i-a facut intrarea in societatea franceza. Acestuia nu voia sa ii spuna “Gabrielle”, asa ca din momentul in care a cunoscut-o, i-a spus “Coco”. De aici, porecla “Coco”. Intr-o zi, s-a decis sa parasasca orfelinatul si sa plece la Baron acasa. Intre timp, dupa multe momente de fericire, suparare si amagire, dupa ce a aflat ca Baronul o tinea doar pentru entertainment l-a intalnit pe Boy, ce mai bun prieten al Baronului. Acesta i-a oferit bani pentru a-si deschide afacerea cu palarii. De la acesta afacere, la succes, mai este doar un pas.

    Recomand. Nu sunt genul care se uita la biografii, dar povestea aceasta m-a impresionat, si mi-as dori foarte mult sa ii citesc si cartea, pe care nu am gasit-o pana acum, dar nu ma las batuta.

    răspunde-i
  • Eu Ioana
    • 07.11.2014

    Am avut o zi plina si am vrut sa refulez intr-o activitate casnico-sociala. Am ales sa merg la film . Si ca sa fie refularea completa si de ajutor am zis sa fie o comedie. Pun mana pe cinemagia si pe imdb si gasesc “Two Night Stand”.
    Bun subiect, zic eu. Ofertant.
    Actori tineri care livrarsera roluri memorabile in alte doua comedii reusite: Analeigh Tipton, fata din vecini indragostita de Steve Carell in “Crazy, Stupid, Love” si Miles Teller, pustiul in plina criza de adolescent rebel din duiosul ” The Spectacular Now”.
    Intriga, dupa cum spuneam, promitatoare. Ea, proaspat libera de orice angajamente, vrea sa reia taurul de coarne si alege sa aiba o aventura de o noapte. Simplu, precis, lipsit de sentimente si complicatii. Toate bune pana cand o furtuna de zapada o obliga sa ramana in compania lui inca o zi si o noapte.
    Ar fi putut sa fie o comedie cu accente de ras zguduitor, cu poante tari, aromate, cu limbaj adecvat unui public tanar, viguros si aventuros. Ar fi putut sa aduca o nota de prospetime printr-o abordare abrupta a subiectului. Ar fi putut sa ramana in constiinta urbana ca un film de referinta, ca un ghid pentru do’s & dont’s intr-o aventura de o noapte. Sau doua.
    A fost in schimb un film plat. Cu doi actori tineri, frumosi, logoreici ( asta mi se pare un nou trend hollywoodian – scenaristi care pun o tona de vorbe in gura personajelor, doar doar vor reusi sa pacaleasca vigilenta spectatorilor), care se trezesc intr-o situatie haioasa din care ies sifonati si plini de romantism.
    Momentele de haz exista – schimbul de informatii tehnice este unul- dar tenta siropoaso-romantico-incredibila pe care o capata prea devreme, ii taie din elan spectatorului proaspat starnit.
    Una peste alta, promisiunea exista, livrarea insa a ratat. Si ceea ce ramane este un filmulet de vizionat la un Valentines Day nereusit.

    răspunde-i
  • costel
    • 07.11.2014

    Ma inscriu si eu , ma inscriu si eu, merg des la film si m-as duce mai des gratis 🙂
    Ultima opera vizionata : John Wick. Dupa ultimul esec al lui Keanu ma asteptam la un film dur, plin de actiune , intrigant. Faptul ca a aparut la 2 ani dupa ala cu Tom Cruise ( cam identic ) si in acelasi timp cu Equalizer ( identic ) nu cred ca il ajuta foarte mult. Inceputul lenes, incearca sa contureze o imagine puternica a personajului principal , dar nu foarte convingatoare. Actiunea este frecventa in film insa bataile nu sunt foarte elaborate, scenele se evidentiaza doar printr-un “tic” al lui Keanu , garantez ca o sa il observati si voi dupa primele 2 scene , cam multe glume expirate si faze trase de par, as fi preferat sa merg la Equalizer . Este un film de vazut cu prietenii la cinema in lipsa de altceva , nu e to die for, Dracula a fost mai interesant 🙂

    răspunde-i
  • V.
    • 07.11.2014

    Buna, Cabral. Mi-ar placea un proiectel de genul asta :-). Ultimul film vazut de mine la cinema este “Gone girl”. Mi-a placut mult si talcul din spatele titlului – femeia era chiar “gone”, la figurat, nu doar la propriu (fusese traumatizata de mica de parinti care scrisesera o carte pentru care o folosisera pe post de personaj). Mie de obicei imi plac filmele care ma surprind, si acesta m-a surprins cu adevarat. Multe schimbari de situatie, personaje care din pozitive se transforma in negative si invers, iar in scena urmatoare din nou nu mai stii ce sa crezi. Iar Rosamund Pike din punctul meu de vedere face un rol exceptional de inger/diavol 2 in 1, cu mult peste Affleck. Va avertizez ca urmeaza un spoiler, pentru cei care nu au vazut filmul.
    Inceputul e clasic – o “ea” dispare de acasa, iar “el” pare destul de indiferent fata de treaba asta. Apoi ne intoarcem in trecut si ni se infatiseaza o poveste de dragoste tipica filmelor, relatia perfecta, cu de toate, sex nebun, dragoste profunda, intelegere completa. Insa la noul twist vedem ca de fapt acest fairytale de fapt era o inventie a ei, un jurnal fals scris pentru a-i inscena lui toata treaba cu disparitia, si in final uciderea ei (mda, fata planuia si sa se sinucida). Pentru ca doamna aflase ca sotul o inseala cu o studenta (el era profesor) si asta i-a declansat ceva in creierasul ei aparent stabil si asa a pornit un scenariu fantastic de razbunare – daca el era acuzat de uciderea ei, ar fi primit pedeapsa cu moartea (inca existenta in unele state americane). Insa sotul reactioneaza intr-un mod neasteptat si doamna disparuta se hotaraste sa se intoarca cu mare tamtam la sotiorul iubitor si sa joace rolul de victima care a reusit sa scape de rapitor. In poveste mai apare si un fost iubit miliardar pe care madam il foloseste in planul ei si in final il ucide intr-o scena foarte sangeroasa si sexuala, in acelasi timp. Si in final, ce credeti? Cei doi soti raman impreuna sa traiasca happily ever after chinuindu-se reciproc, nu foarte departe de ce fac multe cupluri in ziua de azi. Daca v-a ametit povestea de mai sus, mergeti si vedeti filmul, chiar e deosebit. Intrebarea cu care am ramas eu la final este urmatoarea: sunt femeile nebune din nastere sau le deregleaza barbatii prin tampeniile pe care le fac :-)?

    răspunde-i
  • Andrei B.
    • 06.11.2014

    Salut,

    Ultimul film pe care l-am vazut la cinema, a fost Poarta Alba in regia maestrului Nicolae Margineanu. Am avut norocul sa particip chiar la premiera de gala, si astfel am vazut sa zic asa ”pe viu” si persoanele care au trecut prin povestea descrisa in film. Pelicula trateaza foarte expresiv, perioada construirii Canalului Dunare-Marea Neagra, si povestea detinutilor inchisi la Poarta Alba. Filmul este in alb-negru, tocmai pentru a sublinia si mai bine perioada respectiva dar si viata detinutilor, care nu avea pic de culoare. Introducerea in poveste si iesirea din aceasta sunt realizate realmente remarcabil. Introducerea se realizeaza, printr-un plan ansamblu cu biserica SF.Elefterie, unde este pictata Maica Domnului cu Pruncul in zeghe. Pe ecran apare un text, in care se mentioneaza ca nimeni nu observase acest lucru pana acum 6 ani. Camera se deplaseaza catre pictura respectiva pentru ca mai apoi, prin intermediul unei taieturi sa intram realmente in povestea de la Poarta Alba. Un lucru de mentionat este ca acolo, a fost inchis si parintele Arsenie Boca, cel care a si realizat pictura respectiva. Cadrul de final este si el remarcabil cu parintele care, in inchisoare gaseste un prunc, care este cu surprindere descoperit si de alti detinuti. Acesta stand pe o lespede, este luminat de soare, in restul cadrului fiind intuneric, iar apoi se revine la pictura din biserica SF. Elefterie. Fondul sonor este realizat cu ajutorul unei arii de opera, iar pictura este incadrata de lumanari aprinse ce apar pe ecran, in semn de omagiu pentru cei decedati in perioada respectiva.
    Nu este un film comercial, este un film cu valoare istorica si emotionala,care ar trebui vazut de fiecare dintre noi, pentru a inteleeg si mai bine timpurile pe care le-au trait parintii si bunicii nostri. Fostii detinuti prezenti in sala, erau vizibil emotionati de film si de felul cum acesta a prezentat evenimentele. Din disitributie fac parte tinere sperante Cristian Bota, Sergiu Bucur dar si actori remarcabili ca Ion Besoiu si Maria Ploaie. Vizionare Placuta 🙂 !

    răspunde-i
  • Alice
    • 06.11.2014

    Ultimul film pe care l-am vazut a fost Automata, la care am ajuns doar din simplul fapt ca nu mai erau bilete la John Wick. Actiunea se desfasoara in viitor, intr-o lume in care omenirea este intr-o continua involutie, mai ales din punct de vedere tehnologic. Tocmai din acest motiv, o companie a inceput sa creeze robotii, avand drept scop asigurarea unei vieti mai bune. Desi robotii erau limitati de doua protocoale care sa-i impiedice sa se ghideze in mod independent, acestia incep sa incalce regulile impuse. Filmul il are in prim plan pe Antonio Banderas, care joaca rolul unui agent de asigurari, care incepe sa cerceteze diferite cazuri in care robotii evadeaza, ajungand in final sa descopere lucruri nestiute si adevaratul scop pentru care au fost creati robotii. A. Banderas joaca intr-un mod exceptional, din punctul meu de vedere, si desi actiunea filmului este predominant statica, filmul merita vazut chiar si numai datorita ideii ce sta la baza acestuia, anume evolutia/ involutia omenirii.
    Enjoy! 🙂

    răspunde-i
  • ionnis
    • 06.11.2014

    Ultimul film vazut a fost Twice Born, o drama despre razboiul din Bosnia de la inceputul anilor 90. Filmul incepe cu actrita principala (Penelope Cruz) la varsta a doua, casatorita, cu copil adolescent, primind un telefon de la un prieten vechi. Apoi actiunea se muta in Bosnia, unde este ea cu fiul ei in vizita. Apoi ea isi aminteste cum a inceput totul, cu o vizita in Bosnia in timpul olimpiadei din 86. Aici se indragosteste de un fotograf american, iar de ea se indragosteste tanarul ghid sarb. Dupa ea se intoarce in Italia, se casatoreste, divorteaza, dupa reincepe relatia cu fotograful. Incearca sa faca copil, dar de fiecare data pierde sarcina. Se intoarce in Bosnia unde gaseste o mama cu care iubitul ei sa faca un copil. Dupa ce naste copilul ea se intoarce singura in Italia, iubitul ei ramanand in Bosnia alaturi de mama copilului unde moare dupa ce cade de pe o stanca. Mama de imprumut se casatoreste cu prietenul sarb si fac o fata, sora baiatului ei. Scopul chemarii era ca cei doi frati sa se cunoasca.
    M-a impresionat povestea, o recomand

    răspunde-i
  • Ema
    • 06.11.2014

    Nu am mai ajuns la cinema de ceva vreme insa aseara am urmarit Filantropica. Primul semn ca e un “to be seen” film a fost faptul ca l-am urmarit impreuna cu un baiat si l-am vazut pana la final. Al doilea e ca si eu sunt in acea majoritate a oamenilor care nu se omoara dupa filmele romanesti si cu toate astea Filantropica mi-a depasit asteptarile.
    Film in regia lui Nae Caranfil ce are in prim plan povestea unui scriitor amator si in acelasi timp profesor la liceu, dar in subsidiar o comedie “pe bune”, o comedie care chiar fura rasete, o ironizare subtila a sistemului romanesc si a artei de a cersi. Cred ca e filmul care surprinde afacerea cersetoriei mai bine decat orice avertisment din media. Inchei cu una din expresiile ce consacra filmul, anume ” mana intinsa care nu spune o poveste, nu primeste pomana”.
    Sper ca v-am convins! Pe data viitoare dragi cinefili!

    răspunde-i
  • Adelina
    • 06.11.2014

    Bună Cabral, ultimul film pe care l-am văzut a fost săptămîna trecută, respectiv Fury. Am mers la îndemnul soțului meu pentru că iși dorea foarte mult să il vadă, iar mie mi-a suras imediat ideea, una la mînă pentru că imi plac foarte mult filmele inspirate după cel de-al doilea război mondial, atat cele documentare, cît și filmele artistice, nu mă declar un mare fan Brad Pitt, însă sigur că imi place maturitatea cu care iși joacă rolurile (cel mai mult mi-a plăcut de el în “Inglorious Bastards” nedless to say why, dar nu numai), și doi la mînă pentru că am vrut neapărat sa o văd pe Anamaria Marinca și nu am fost dezamagită. Sper ca această producție să primească măcar un Oscar, pentru faptul că mi-a transmis adrenalină, emoție în repetate rînduri, iar morala pe care am eu tras-o din acest film este că atunci cînd ieși la război pur si simplu reziști. inveți să tragi, iar dacă nu ai curaj îl cauți fie în tine, fie în camarazi.

    răspunde-i
  • Loading...