– Trebuie sa fac o lista cu cat mai multi zei.
Si se apuca fiica-mea si-i scrie pe toti cei pe care si-i amintea. Il trece si pe RA.
– Cine este RA?
– Este… un zeu solar.
– Ce sa este?! Ma dau nestiutor si belesc ochii la ea…
– Stai putin… imi ia telefonul si intra pe Wikipedia. Dupa doua butonari se intoarce spre mine…
– E Zeul Soarelui.
Dau sa-i sar in cap cu gandul ca pe Wiki putea sa intre orice tut si sa citeasca de-acolo. Da-mi vine in cap un posibil raspuns pe care l-as fi putut da si eu in locul ei: Orice tut poate sa deschida Wiki, da, dar faptul ca citeste dintr-o carte nu-l face mai destept. Cat timp exista interes si dorinta de a afla este irelevant ce deschizi ca sa afli ce te intereseaza…
Asadar… uite intrebare simpla: cat de mult crezi ca au voie piticii nostri sa foloseasca motoare de cautare, de exemplu, pentru rezolvarea temelor?
Stiu, in prima faza te gandesti ca daca intra pe Google sa intrebe asta inseamna ca triseaza.
Pentru ca noi, pe vremuri, citeam din carti iar ei citesc in Chrome sau Internet Explorer.
Dar pana la urma conteaza sursa informatiei sau faptul ca informatia ajunge la copil?
Si difera memorarea informatiei functie de modalitatea prin care informatia ajunge la copil? Adica daca citeste on-line de pe Wikipedia e mai rau decat daca citeste dintr-o carte? Memoreaza mai prost? Se concentreaza mai putin?
Si ca sa vorbim cate un lucru pe rand, hai sa lasam deoparte ideea ca pe net gasesti si informatii proaste, plecam de la premisa ca ai nostri micuti sunt invatati de catre noi sa verifice din mai multe surse si sa faca diferenta dintre info prost si info bun.
Deci… cum vezi povestea asta? Si te intreb direct interesat, pentru ca-mi dau seama ca dilemele parintelui din 2013 sunt complet noi… 🙂
Dupa ce-mi spui tu ce crezi, o sa vin si eu cu un „later update” la postul asta, sa-mi spun si eu parerea, pentru ca nu vreau sa influentez spunand de-acum.
Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.