Cat de des flegmeaza ospatarii in mancarea ta.

ospatar– Nu va suparati, ciorba mea e rece.

– Imi cer scuze. zice ospatarul luand castronul de ciorba si plecand cu el spre bucatarie.

Trec 7 minute, bolul este asezat din nou pe masa, ospatarul pleaca. Al meu invarte incet lingura prin ciorba si-mi spune, juma’ in gluma –  juma’ in serios…

– Mi-o fi trantit si vreo flegma?

I-am zis ca nu cred. Nu cred ca ospatarii n-au nimic altceva de facut decat sa scuipe in mancarea clientilor.

Nu cred ca o ciorba reincalzita, un fel de mancare refuzat, mai multe drumuri sau faptul ca nu i-ai dat ospatarului destula spaga ultima data cand ai fost acolo… nu cred ca astea sunt gesturi care sa-l faca pe omul care te serveste sa-ti scuipe in mancare.

Asta era convingerea mea. [sursa foto – omul din imagine n-are nicio legatura cu povestea de mai jos]

Acum cateva zile ma duc la un eveniment. La un moment dat ma retrag pe un hol intr-un colt, asteptam un telefon. Langa mine vine un baiat pe la vreo 30 de ani, isi aprinde o tigara. Ma vede ca stau degeaba si vine sa vorbim. Omul volubil, vorbaret, cu replici rapide. Imi spune ca la evenimentul respectiv e barman, dar ca de obicei e ospatar. Nu mi-a zis unde, n-am intrebat (acum imi pare rau).

Din vorba in vorba incepem sa vorbim despre cum se poarta oamenii intre ei, apoi aluneca tema spre domeniul lui de activitate…

– Cabrale, tu esti simpatic. Da’ daca omul e nasol la masa ii transform orice haleala in mancare cu sos!

Nu inteleg ce zice, ii zic asta.

– Adica daca omul nu e salon cu mine ii bag o flegma sub friptura de nu se vede!

Mi s-a intors stomacul pe dos.

Ii zic ca-i nesimtit si sa-si vada de viata ca nu mai avem ce vorbi. Imi raspunde ca avea impresia ca sunt mai simpatic da’ ca ma dau vedeta. Ii raspund ca sper sa-l prinda un client ca i-a flegmat in mancare si sa-l bata pana ramane fara glande salivare. Pleaca. M-am dus si-am vorbit cu cine trebuia, sa-i naruiesc universul macar la evenimentul respectiv.

Acum nu-mi dau seama daca e cum am zis eu mai sus, ca asta cu scuipatul nu e o practica uzuala… dar nu pot sa nu ma gandesc si la scarbotania asta de individ si la apucaturile lui (si mai ales la relaxarea cu care mi-a spus de lejeritatea lui de a imparti flegme in mancarurile oamenilor).

Cum o fi? 🙁

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
  • Catalin Zălog
    publicitate

    Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

  • răspunde-i
  • mara
    • 23.05.2017

    se scuipa in ciorba si in celelalte mancaruri la restaurantul apolo din sangeorzu de mures

    răspunde-i
  • ilie
    • 29.04.2015

    Sunt foarte rari ospătarii care îți scuipa în mâncare, dar dacă omul este foarte mitocan la masa și singurul lucru pe care poți sa îl faci e sa lași capul în jos ca na doar e client, exista alte variante de al pedepsi ( dacă scuipi știi doar tu și nu are relevanta) , paftul ca te împiedici și scapi mâncare sau băutură pe el e pe primul loc, cu asta ai scăpare în fata oricui ( m-am împiedicat… Îmi cer mii de scuze…) și altele dar nu le zic ca data viitoare nu o sa le mau vedeți ca simple accidente 😛

    răspunde-i
  • Notimportant
    • 02.02.2015

    Odata cu varsta de 16 ani m-am hotarat sa-mi gasesc un part-time job pe perioada vacantei de vara, profitand de faptul ca locuiesc pe litoral. Zis si facut, am ajuns picol la un hotel de 3 stele. Am vazut lucruri care m-au dezgustat total. Una dintre ospatare s-a descaltat in asa zisa pauza si a dat cu papucul pe masa, pe tacamuri, pe pahare, incercand sa faca o gluma, care n-a facut altceva decat sa accentueze proasta crestere si lipsa de respect de sine insasi in primul rand. Nu neg ca am facut si eu multe prostii la randul meu, cum ar fi sa nu inlocuiesc lingura cazuta pe jos pentru ca asta ar fi insemnat sa ma duc in oficiu, iar cand sa ma intorc sa gasesc raionul plin de turisti. Nu-mi permiteam pierderea asta de timp. Trebuia sa fiu rapida. In orice caz, sa stiti ca se intampla si asa ceva… Ce sa mai spun de faptul ca daca nu stergeam tacamurile bine, seful ne punea s-o luam de la capat, in conditiile in care dansul isi baga mainile in urechi si nas, dupa care punea mana pe vase si toate cele?!

    răspunde-i
  • Client
    • 21.11.2013

    Nu pot sa inteleg de ce este acest concept. Trebuie sa lasi ciubuc pentru ca am fost servit la masa. Mie imi da compania ciubuc pentru ca imi fac treaba la servici?

    răspunde-i
  • Danyzus
    • 12.11.2013

    Si ai mai mancat ceva la evenimentul respectiv ? 🙂

    răspunde-i
  • Grama Tica
    • 08.11.2013

    Te-ai scos! Circula vorba printre ospatari sa te omeneasca cu sos din belsug cand te-or prinde….

    răspunde-i
  • ochifaradioptrii
    • 08.11.2013

    Eu zic ca a vrut doar sa iti intre in gratie crezand ca esti un om fara caracter si ai fi de acord cu ce zice. Stii tu, oameni care mint, sunt clovni, si se dau in stamba pentru spectacol!

    răspunde-i
  • paul
    • 07.11.2013

    răspunde-i
  • Ovidiu
    • 07.11.2013

    Bon Appétit!

    răspunde-i
  • Loading...