Azi, când specialiștii sunt decenți iar pafariștii urlă de le sar plâmânii prin nas

Andreea-IbackaTrăim cu grație și eleganță într-o lume în care toate cele sunt cu fundul în sus.

O lume în care cei mai vocali sunt cei care nu știu, neavizații și neinformații, cei care nu au nimic de împărtășit.

Fix ăștia sunt cei care urlă cel mai tare, fără limită, fără opreliște. Și de când s-a inventat internetul… frățică, e gata!

Dar trist nu este că neavizații urlă tare… cel mai trist este că cei care se pricep vorbesc foarte rar, chiar deloc.

Avem specialiști, oameni care și-au făcut un scop din a se perfecționa, din a aduna informație curată din zona în care ei activează… și nu-i ascultă nimeni. Nu dă nimeni o ceapă degerată pe ei, pentru că ei nu știu să urle, nu știu să ragă… și mai mult, ei nu vorbesc decât atunci când sunt întrebați.

Dar nu mai trăim în epoca în care ia cuvântul cel invitat… astăzi vorbim cu toții, deodată, ridicând tonul succesiv, pentru că noi am învățat că celui care rage cel mai tare i se dă dreptate…

Acum două zile am scris articolul despre ședința foto a Andreei. Pentru că eram curios câți fotografi mă urmăresc, am scris eronat o specificație de-ale obiectivului cu care am lucrat. El e un 85mm cu diafragmă de 1.4, eu am scris că e 1.8. Evident că unul care nu are cunoștințe în domeniu nu face diferența.

Dar unul care e din zonă are cu siguranță un EXIF reader instalat care îi arată de la prima citire greșeala.

Ei bine, am primit 12 mailuri de la fotografi și pasionați de fotografie care mi-au semnalat greșeala. 12! Și fiecare din astea douăsprezece semnalizări au fost scrise elegant, cu bun-simț, cu eleganță, parcă cerându-și scuze pentru precizare… și le mulțumesc pentru intenție și gest.

Pentru că așa se întâmplă astăzi… cine se pricepe nu urlă și nici nu dă cu toporul.

Ce te rog… când mai citești câte ceva pe net ia în calcul și tonul cu care e scris. Sunt șanse mari ca cel care-și bagă și-și scoate, cel care urlă și bălește să fie doar un băgător de seamă… și să nu știe de capul lui.

P.s. Îmi pare rău pentru pudibonzi dar am crezut că mai bine ilustrez cu o imagine de la shooting-ul respectiv decât cu una cu obiectivul de care fac vorbire. Dacă este groaznic de deranjant… nu voi face nimic. Dar așa mă voi simți de jenat…

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • Laura
  • 11.09.2014

  Păi după ce le clătești ochii cu așa poze, să zică mersi. 🙂

  răspunde-i
 • Loading...