Cadeeeeeee!

Cade padurea, dispare parcul, se aduna praful, dispar fondurile… asa Gogule, sa ne uitam de departe, sa spunem “tara de hAhAT, frate!” in gand sau in gura mare – in linistea dormitorului, sa ne crucim si sa ne vaitam. Ne uitam cum se pravalesc toate sub picioarele noastre si noi… ne scandalizam in tacere.

Nu cred in revolutii, in dat cu bolovanu’ in geamul masinii cu PMB la numar, nu cred in cocktail-uri tip Molotov asezate violent pe aerele conditionate ce orneaza cladirile primariilor din toata tara asta frumoasa…

Cred in rumoare, cred in oamenii care misca ceva, cred in putinii ziaristi ce au inca spatele drept si scriu despre combinatii “no matter what”, cred in blogosfera care arata cu degetul, cred in idealistii ce-si pun saci de gunoi in portbagaj si, in loc sa relaxeze fundul, se apuca sa stranga gunoaiele altora.

Dar… stii ceva? In ritmul asta, in atmosfera asta relaxata, cu lipsa asta de chef… toti astia care mai miscam ceva nu facem altceva decat sa incetinim deznodamantul.

Ajunge? Nu, nu cred. Dar chiar si asa… macar facem ceva. Poate nu ce trebuie. Poate nu deajuns.

Dar macar unii fac ceva…

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • Sorin Moroianu
  • 30.07.2009

  Foarte misto ideea, ..sa le traiasca! 🙂

  Toata stima.. >:D<

  răspunde-i
 • Alexandra C
  • 24.07.2009

  Parerea mea este ca tara “cadeeee” sub privirile noastre.Suntem siliti sa privim cum unii o distrug.Putem schimba asta?

  răspunde-i
 • Skag
  • 23.07.2009

  @lol: frate…scrie si tu mai concret, sa inteleaga lumea…nu am inteles o iota. Si daca sunt singurul imi pare rau.

  Din pacate, ideea generala este ca Romania nu se schimba, sau cel putin nu intr-un viitor apropiat. Si tind sa dau dreptate acestei pareri.

  Cei de la putere sunt niste oameni care nu dau 2 bani pe poporul asta, care se cearta intre ei pe felia de putere, folosing ca si pretext faptul ca fac asta pentru noi. Si ce s-a facut in ultimii 20 de ani? Nimic.

  Poate ar trebui sa ne facem si noi abuz de drepturile noastre de cetateni, cum fac ei abuz de putere, si sa facem ceva. Nu o revolutie, nu o lovitura de stat, dar macar o miscare prin care sa schimbam legile, constitutia, sa ii schimbam pe astia care sunt la putere. Sau cel putin sa ii facem sa se teama ca, daca nu fac ce trebuie pentru tara, or sa fie demisi si trasi la raspundere.

  • lol's
   • 23.07.2009

   Ce sa scriu mai concret, am relatat un eveniment. Mai ia unul, poate pricepi. In blocul meu am un dobitoc care lasă gunoiul la uşa blocului. Altul îl înjura de origini si lasă si el gunoiul tot acolo ca nu este mai prost! Nimeni nu ii reclama ca nu se face si de altfel nici nu ai cui!!
   Asta este diferenta intre mentalitatea din germanica si romanica. Perceptia si aplicarea legii. Bătrâna din Germania vs vecini mei, indieni, sârbul si chiar eu.
   De ce este aşa? Unde trebuie tăiata coada pisicii asta este alta poveste.

  răspunde-i
 • lol's
  • 22.07.2009

  Poveste din Germania 1992. Romani la specializare la Bremse comuna mai răsărita. Evident cazaţi la un sârb care avea chitanţiere false sa deconteze si romani mai mult. La flustuc cu noi servesc si o familie de indieni sadea, mama, tata, basca şase bitangi in tranzit spre mitul occidental. Dimineaţa plâng indienii de sare cămaşa pe ei, patronul sârb înjura de voie, in sfârşit ne lămurim. Indieni au mâncat in camera seara din pachet, ca si noi de altfel. Dimineaţa au pus pungile de plastic lângă recipientele de colectare, compartimentate:plastic, sticla, resturi menajere. Jale mare, amenda data de politie pentru indieni si patron. Târziu pe seara sârbul ne arata o bătrânica care iese din casa de peste drum si decretează cu ura: turnătoarea!!.
  Instinctiv suntem solidari cu el!! De atunci mă întreb daca am avut dreptate sau nu. Voi ce ziceţi!!

  răspunde-i
 • Andreea
  • 21.07.2009

  Din pacate, padurea Trivale e chiar in orasul meu si e unul din parcurile in care am copilarit….sper ca vreodata oamenii sa isi dea seama ca avem nevoie si de paduri…parcuri si verdeata…nu doar de “complexuri rezidentiale”

  răspunde-i
 • Law
  • 21.07.2009

  Singurul lucru pe care putem sa-l facem este educatia, civilizatia. Nu a noastra sau a alura de arunca gunoaie ci a copiilor nostri, rudelor.
  Vreti sa facem ceva? atunci asteptati. Dar in timpul asta educatii toti cunoscutii vostri. Si nu peste 1 an sau 2 dar in maxim 10 o sa vedem diferenta.

  Asta nu intelege romanul, noi intotdeauna ne-am grabit sa ajungem germanu, englezu, francezu, dar nu asa te civilizezi, ci ASTEPTAND.

  Aveti rabdare…

  • Doors to Pink Floyd
   • 21.07.2009

   Ce e de asteptat in impunerea civilizatiei decit o forta de impunere? Ma gindesc ca impunerea regulilor in tarile occidentale a fost facuta cu forta, nu cu mingiieri pe crestet…

  răspunde-i
 • trubadurul
  • 21.07.2009

  Salutare

  Din pacate implicare (adica mersul la vot) nu schimba nimic. Mai tii minte cand ne indemnai sa votam ? Pentru ce sau mai zis cu cine ? Mai are cineva dubii ca la noi “conducatorii” sunt o clica organizata pentru jaful banului public pe care nici in cot nu-i doare de noi ?
  Cred in implicarea in actiuni ecologiste sau campanii de schimbare a mentalitatii, dar din pacate raul cel mai mare nu mai poate fi schimbat. Putem emira sau accepta cocina asta de tara (ca mentalitate si apucaturi)

  răspunde-i
 • Doors to Pink Floyd
  • 21.07.2009

  Ok, am citit ce s-a scris mai sus. Nu mai locuiesc in Romania de ceva vreme, ci m-am trezit, am luat bocceluta, familia si ne-am cam dus. Nu o sa spun unde locuiesc, ci o sa va spun ca intr-un oras ca acesta e normal sa vezi chistoace pe jos. Femeile mai ales fumeaza mult pe strada si arunca. Nu e problema, de doua sau de trei ori pe saptamina trotuarele sunt spalate cu jet puternic de apa, maturatorul chiar matura (cu maturi mici, nu cu din alea de nuiele – cum face tziganetu’ din Bucuresti), adica isi da interesul. Si da, e foarte multa verdeata in oras, iarba si copaci, si nimeni nu te ia cu huo daca te culci in parc, pe iarba. Nu, nu cred ca mucurile de tigari sunt problema educatiei romanului de rind, si nici ca in orasele Romaniei ar prea multe betoane, ci ele, betoanele strazilor, sunt prost incheiate, prost construite. Cind dau gunoierii cu matura ridica mai mult praf. Mai mult fac mizerie decit curatenie. In statia lui 16 de la Maica Domnului… Hmmm, vine gunoierul cu o matura de trei ori mai lunga decit el si matura asa, la misto. Ce i se poate intimpla? Cred ca el stie ca face treaba ca toti ceilalti, la misto, asa ca nu o sa i se intimple nimic! Si nu, nu cosurile de gunoi ar fi problema. Daca ar fi mai multe, ar fi si mai imputite orasele aglomerate pentru ca nu sunt golite seara sau noaptea, ci inainte de sarbatori. Aici, pe unele strazi, exista cosuri de gunoi cu container substradal si… Sau containere de suprafata sunt puse in locuri strategice, la 11 seara vine masina, ridica, goleste, reaseaza la locurile lor, pleaca. Si in masina e un singur individ – soferul… Da, cladirile sunt hidoase in Romania, si diferenta fata de ce am descoperit in vest m-a izbit teribil. Nu exista comparatie intre cum arata blocul din Tei unde am locuit cu cel in care locuiesc acum. Ambele sunt costruite in anii ’70.
  Nu voi spune ca e pacat de Romania, nu ma mai intereseaza, desi citesc mult, nu mai platesc impozite acestei tari, NU ma mai simt furat. “The west is the best”! Still!

  răspunde-i
 • krossfire
  • 20.07.2009

  S-ar putea incepe prin niste reclamatii, scanate si plasate si online, sa stie si altii ca exista, poate se simt 1-2.

  răspunde-i
 • somnulescu
  • 20.07.2009

  bestie, stai asa ca m-ai pierdut, asteptam de prea mult sa “bagi” un articol si acum tre sa recuperez 🙂

  Esti bestia mea preferata, esti constient de asta, nu?
  Si totusi te-am trecut la catastif cu o bere in Iasi si cu un rezultat la fuckbook :))

  răspunde-i
 • Loading...