Sari la conținut

N-am stat mult în Bordeaux, n-am apucat să vedem foarte multe.

Dar i-am simțit ritmul, m-am plimbat pe străzile lui cochete și i-am ascultat trubadurii… unii dintre ei români.

Luminos oraș, plin de viață, dar cu un ritm destul de calm. Sigur, cu excepția sughițului… așa se explică toți militarii și polițiștii.

Pân’ la urmă s-a dovedit a fi alarmă falsă și s-au calmat toți, când am trecut prin Place de la Bourse adulții reîncepuseră joaca…

 

Pe treptele din dreapta am stat și-am ronțăit un sendviș, m-am trezit înconjurat de niște puști, liceeni americani, veniți cu școala în excursie.

Și m-au găsit fix pe mine să le testez cunoștințele de franceză.

După ce-am râs de franceza lor… a venit rândul să râdă ei de accentul meu. Au zis că nu credeau că există pe lumea asta un african cu accent de rus.

Am prins o vreme ciudățică, cu rafale de vânt și reprize de ploaie parcă prea rece, apoi soare puternic și cald, cald rău. Dar… na, nu c-a fost vreo dramă.

Mulți, foarte mulți turiști. Și norocul a fost că ne-am deplasat mai mult cu scuterul, pentru că n-au locuri de parcare nici să te dai cu fața de asfalt! Sau de piatră cubică…

Am făcut o galerie mai jos, poate-ți face plăcere să vezi și tu…

 

3 comentarii despre "Bordeaux. Să bem un vin!"
 1. Calin

  Frumos oras, dar daca stai mai
  Mult de cateva Zile, te lovesti de ceea ce au adus imigrantii. Mizerie, cersetori, betivi, miros greu pe la colturi. Am stat 1 luna in Bordeaux. Foarte romantic orasul. Dar as fi vrut sa il vizitez acu’ 15-20 de ani. Cred ca era spectacol.

  răspunde
 2. Daniel

  Copiii spun intotdeauna adevarul. Daca nu crezi poti intreba 100 de romani si-ai sa vezi ca intradevar ai fata de rus. Aia e, te-au dat de gol.
  Calatorie placuta in continuare!!

  răspunde
 3. Ioan Sabadus
  Ioan Sabadus

  African cu accent de rus … :)

  răspunde

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.