Sari la conținut

Da, sunt inca la cura de slabire… Nu numai pentru ca Plagiata (o sa revin la tema asta, sper sa am timp chiar astazi, pentru ca sunt miseleste acuzat de furt de subiect intelectual si blogaricesc!)… ziceam ca sunt inca la cura nu numai pentru ca Plagiata vrea langa ea un Adonis negru (dar pana una-alta se multumeste c-o masa de mahon), dar si pentru treaba cealalta cu colesterolul.

Dar asta se bate cap-in-cap cu unul dintre talentele mele… asa cum Razvan Fodor (il vedeti putin in prima poza) este zeul mancarurilor la cuptor – alea cu sosuri complicate si iscusit compuse – asa eu sunt cel mai iscusit grataragiu de la nord de Dunare (la sud e un turc, Ahmed, care e la fel de bun ca mine, are el impresia).

Deci, ca sa intelegeti mai bine… ce gratare ies din mainile si focul meu (aprins de mine, cu bricheta mea)… te fac sa-ti lingi si coatele! Am zis coaTele!

Si ca sa va si vand un pont… e la Busteni o carmangerie cu carne proaspata si foarte bine preparata (o s-o recomand pe CeRecomand.ro, promit!), si de la carmangeria asta iau carne… va spun sincer, oamenii mananca si aplauda, aplauda si mananca ce le fac eu la gratar! Sunt un magician al barelor de fier incins, cu bucati de pui si porc mort deasupra!

Iar eu, stiind ce iscusit sunt, mirosind toate aromele alea… ii servesc pe ceilalti si-apoi ma pun pe rontait o frunza de salata si-un morcov, ca din astea n-am voie!

Asta este – clar – blestemul porcului gustos!

14 comentarii despre "Blestemul porcului gustos"
  1. alex grivei

    Nu-i cinstit, nu esti singurul la cura de slabit…ai vorbit despre gratarul asta ca un adevarat gurmand!:))

    răspunde
  2. Gerhald

    Pai in cazul asta o sa fi vesnic la cura de slabire :P.

    răspunde
  3. Victor

    Eu îmi dădeam demisia, în locul tău.
    Apropo, era un alt negru, nu mai ştiu pe ce post îl dădeau, flăcău tot aşa de meseriaş cu fiarele încinse… License to grill parcă îi zicea la emisiune. Ia lecţii de la el. Ăla nu punea numai animale moarte pe jar. Veşi şi tu, poate te împaci bine cu frigăruile de ananas sau cu vinetele rumenite şi alte buruieni de-astea. La tv arătau foarte yummy.

    răspunde
  4. Suzana Has
    Suzana Has

    Draga Cabral

    Sotul meu a avut colesterolul undeva in jur de 390mg/ml si doar in urma unui tratament cu medicamentul numit Simcor i-a scazut la 190 in decurs de 6 luni. Tine insa tratamentul de mai bine de un an de zile pt mentinere. Ti-as dori sa poti sa-i scazi valorile prin alimentatie dar uneori, cum a fost si in cazul sotului meu, nu tine figura si atunci trebuie apelat la medicamente. Din cate mai stiu eu pt scaderea colesterolului poti sa mananci si cate 10 nuci pe zi. Deasemenea pot sa-ti recomand pt slabit, desi nu pari sa ai nevoie, dar e bine ca asculti de partenera si te straduiesti, believe me!!, un cabinet numit Dieta Club care se afla in Bucuresti. Am inteles ca cei care au apelat la serviciile nutritionistilor de acolo au avut rezultate nesperate iar dieta este individualizata si nu presupune sa faci foamea. Iar de gratar sa nu-ti para rau ca desi e gustos nu-i prea sanatos. Numai bine iti urez.

    răspunde
  5. flori

    o, ce bine te inteleg!
    asa e, nu e sanatos, deloc nu e!
    dar e gustos!

    răspunde
  6. Andra

    Vai de tine..si de mine,cred ca suntem din aceeasi categorie tu super grataragiu eu bucatareasa impatimita si placerea de a gati o egaleaza doar pe aceea de a manca :)
    Gata ajunge cu mancarea ,am luat un mar iti dau si tie unul si sa avem pofta de verzituri :).

    P.S. Ma oftic ca ursu a slabit 8 kg si slabeste in continuare si eu nimic.

    răspunde
  7. Ildiko

    Mi-e foame de mici,iti plac micii Cabral!?

    răspunde
  8. Marian S

    Un pic serios, un pic in gluma:
    1. Eu am vreo 205 unitati de nu-mai-stiu-care de colesterol. Acum citiva ani aveam 215 si limita stabilita de OMS era la 250, deci eram sanatos tun ! Fac analizele acum vreun an, scrie acolo ca am 205 dar limita a scazut la 200, ca asa s-au gandit unii ca e mai sanatos. Si medicul meu imi zice: stai linistit, eu am vreo 340 !!! Si nu arata mai gras ca mine, va asigur.
    2. Poti sa pui… pui pe gratar. Asta desi „cea mai buna pasare e porcul„ asa cum stie bine orice roman.
    3. Nu elimina complet NIMIC din dieta. Ma enerveaza la culme dietele de tipul „aia ai voie, aia n-ai voie„. Ba ai voie de toate, insa cu limitarea drastica a cantitatii. Aici e figura, sa te scoli flamand de la masa. Greu, dar merita, e totusi mai usor decit lasatul de fumat.
    Spor !

    răspunde
  9. Bragaru
  10. alex

    Unde erai in weekendul trecut ca am fost cu astia de la munca la Zarnesti si seara a fost gratar si ne-ar fi trebuit niste lectii :P Oricum la ce foame ardea in lumea aia acolo si lemnele erau gustoase, cu atat mai mult carnea aia de pe gratar :) Ne-am chinuit 7 oameni, 2 ore cu gratarele alea :))dar a meritat efortul.

    răspunde
  11. Gabitza

    Mi-e foame de carne la gratar!!!! Si de un mic cu bere ca la noi acasa!!!
    Pui la gratar cred ca poti manca dar nu facand exces…si cu salata de legume alaturi clar! MMMM…ce bun!

    răspunde
  12. Danyzus

    Ne-ai facut pofta de mancare, noroc ca am colesterolul mic, foarte mic, si ma pot delecta cu bunatati din acestea. Partea nasoala e sa gasesc pe undeva sa cumpar :-(

    răspunde
  13. Mistretzu

    Ma, esti nebun iar mi-o iau razna trigliceridele, sadicule. =))

    răspunde
  14. Lup Alb

    Noa, cat imi creste inima cand vad unul mai amarat decat mine……! :D

    răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.