Apel de la o cititoare a blogului.

Am primit asta pe mail.

“La mine in fata blocului locuieste un baiat de 18 ani si jumatate, a fost dat afara de la orfelinat. E din Adjud, la origini si parintii lui au murit. A incercat de cateva ori sa se angajeze, dar a fost respins pentru ca nu are acte. Nu stiu ce sa fac si cum sa-l ajut; dar as vrea foarte mult sa gasesc o solutie pentru el. Vine iarna si nu poate sa mai doarma pe strada. Stie sa scrie si sa citeasca si pare un baiat foarte serios. In plus e dispus sa munceasca oriunde. Poate stiti un loc in care sa doarma si sa ramana paznic. Ma gandesc ca ar fi util un spatiu in care sa i se faca un contract sau ceva in baza caruia sa poata sa-si faca buletin.

Nu imi trece nici o solutie prin cap in acest moment.

A fost la politie sa-si faca acte si l-au trimis la Adjud. O sa-l duc la Politia din Adjud sa vedem daca aia ii dau acte. politia din bucuresti l-a repezit, desi are niste hartii de la orfelinat.

Daca aveti vreo idee cum as putea sa-l ajut, va rog sa-mi dati un semn zilele astea!

Valentina.”

Daca are cineva vreo idee sa foloseasca cu incredere formularul de contact de aici de pe blog sau sa scrie intr-un comentariu si vedem cum putem face.

 

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • […] un moment dat o cititoare a blogului povestea despre un tanar din Adjud care statea pe strazile Bucurestiului. Au venit apoi cateva maini intinse, promisiuni pentru un […]

  răspunde-i
 • […] acum cateva zile despre baiatul de 18 ani care sta pe strada. Au venit mai multe comentarii utile (Jamilla, Anca, Alex, Cosmin… si celorlalti le multumesc […]

  răspunde-i
 • Jamilla
  • 06.09.2011

  ps: infor transmise la 983 raman confidentiale, inclusiv cine suna, se inregistreaza totul pe fisa de acolo dar raman confidentiale, deci nici o grija. daca e de buc, cautati directia aferenta sectorului unde e baiatul sau sunati la 983. trebuie facut ceva si anuntate autoritatile, mai ales ca provine din sistem d eplasament si e mare pacat.

  răspunde-i
 • Jamilla
  • 06.09.2011

  hei, ati incercat la directia generala de asistenta sociala si potectia copilului pe judetul respectiv? nu am inteles daca acest baiat e in buc sau adjud acum. dar se poate solicita ajutor, pt a i se gasi o locuinta sociala. Ca de aia se numeste directie de asistenta sociala. Baiaul a iesit din sistem probabil pt ca a facut 18 ani, dar in niciun caz nu trebuia sa ajunga pe strada, dat afara asa… de obicei sunt orientatidin timp catre invatamant sau/si indrumati spre a gasi locuinte, ajuta si directia, si primaria, nu pt a fi lasati in strada, deci trebuie cautat de cine tine locatia de unde a fost dat afara. 983 este telefonul nonstop oficial unde se aduc la cunostinta astfel de cazuri, (telefonul copilului care tine de directie dar se sesizeaza si cazuri de abandon sau sociale cum este acest baiat ) nu numai cele de maltratare si abuz pe minori, deci sunati acolo si sesizati, asistentii sociali se deplasdeaza etc etc…Alina mai sus a spus deja sa se ia legatura cu directia de asistenta sociala. Trebuie sesizat cazul oficial pentru a se porni niste demersuri. Doamne-ajuta!

  • Cabral Ibacka
   • 06.09.2011

   Multumesc frumos pentru info!

  răspunde-i
 • Andrei
  • 05.09.2011

  cat de rau ai fost muscat de potaie ?

  • Cabral Ibacka
   • 06.09.2011

   Sa stii, nu era potaie ci un doberman frumos. Si contrar la ce se asteapta oamenii… n-am nimic cu cainele, chiar n-are nici o vina.

  • Andrei
   • 05.09.2011

   ah :)) nu ajunsesem sa citesc articolul de mai jos…

  răspunde-i
 • anca
  • 05.09.2011

  si inca ceva.. in functie de cum este structurat blocul tau se poate amenaja un spatiu la subsol; cu acordul asociatiei de proprietari se poate lua in spatiu acolo. stiu pe cineva care locuieste de ani buni intr-o boxa astel amenajata, care asigura curatenia in bloc …si toata lumea este multumita.

  răspunde-i
 • anca
  • 05.09.2011

  Trebuie mers la evidenta populatiei, cu o declaratie de luare in spatiu. Nu este nevoie in cazul lui sa se mai bata drumul pana la Adjud avand in vedere ca este orfan. Mai exista insa si o alta procedura…dar tot la evidenta populatiei; nu stiu exact care este parcursul insa, pe perioada determinata, se poate face CI cu specificatia ”fara domiciliu;
  In cazul lui nu se va percepe NICI O TAXA ai mai jos baza legala:

  HOTĂRÂRE nr. 1.375 din 4 octombrie 2006
  pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare unitară a dispoziţiilor legale privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români
  PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 851 din 17 octombrie 2006
  art 47: ART. 47
  (1) Şeful serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor poate acorda scutire de la plata cheltuielilor de producere şi de eliberare a actelor de identitate, în următoarele situaţii:
  a) pentru eliberarea actelor de identitate persoanelor care fac obiectul unor măsuri de ocrotire şi protecţie socială şi/sau nu realizează venituri, respectiv: copiii orfani, abandonaţi şi persoanele în vârstă, aflate în unităţi de ocrotire şi protecţie socială, persoanele cu handicap ori care beneficiază de ajutor social;

  Aici gasesti un proiect facut pe fonduri europene exact pentru persoanele fara acte…poate te ajuta:

  http://www.sgg.ro/docs/File/UIP/doc/Metodologie_lipsa_acte_(RO).pdf

  Bafta si faci un lucru extraordinar.

  răspunde-i
 • Alex
  • 05.09.2011

  Avem un depozit in marginea Bucurestiului (spre Branesti) unde etichetam produse. Daca reusiti sa rezolvati problema actelor (sau sa ne spuneti ce acte are el aum) cred ca il putem ajuta cu un loc de munca si cazare. Asteptam un raspuns din partea dumneavoastra.

  • Cabral Ibacka
   • 06.09.2011

   Multumesc frumos!
   I-am transmis Valentinei, doamna care a facut apelul pentru baiat, o sa va trimita un mail.
   Toate bune si felicitari pentru ca va implicati!

  răspunde-i
 • Alina
  • 05.09.2011

  Buna. Nu am inteles exact in ce localitate se afla acum acest baiat din Adjud, insa banuiesc ca este vorba de Bucuresti. Din cate stiu eu, acte se pot face la orice Sectie de Politie, Directie de Evidenta a Populatiei, etc, cu mentiunea pe actul de identitate “lipsa act spatiu”. Ideal ar fi ca cineva sa il ia in spatiu pe acest baiat si sa-i ofere o adresa stabila, insa se poate si fara.Parerea mea este ca ati putea sa-l insotiti pana la Directia de Asistenta Sociala de care apartineti, unde cu siguranta va fi indrumat pentru a-si croi un drum.

  răspunde-i
 • Flaviu
  • 05.09.2011

  Luati exemplu acest baiat, care vrea sa munceasca oriunde, si nu il angajaza pt niste bucati d hartie. Romania a fost intotdeauna o tara muncitoreasca, dar nu vrem sa fim tratati ca sclavi si nici posturi de director nu vrem. Daca lui ii este greu sa se angajeze ,eu ce pot spune ? Cand sunt in anul 3 la facultate si anul 1 la cea de-a doua, si nu ma angajaza nimeni datorita lipsei de EXPERIENTA. Foarte trist dar o sa imi asum sansa ca dupa facultate sa plec din tara,chiar cred ca oriunde e mai bine ca aici.

  răspunde-i
 • Loading...