Am omorat desktop-ul si-am scapat de birou.

Ultrabook Lenovo ThinkPad X1 CarbonAm un birou. Unul care – desi e maaare – nu are nicio legatura cu luxul. Am un monitor mare pe el, o tastatura externa si un mouse bluetooth. Sub birou sta unitatea centrala a computerului mare. Si-atat. In rest e gol-golut.

Se umple cat-de-cat atunci cand pun laptopul pe el, conectez HDMI-ul catre monitor si ma pun pe treaba.

Ma pun pe treaba? Tocmai am calculat: de 3 saptamani nu m-am mai asezat la birou. Fac tot ce faceam si inainte (ba chiar si-n plus), dar fac totul de pe laptop. Desktop-ul (16GB de RAM care slujesc un i7 potent) a ajuns sa fie degeaba.

Fac totul de pe laptop si vad ca majoritatea umanilor merg spre directia asta.

De ce s-a intamplat asta? Cred ca asta se intampla mai ales datorita faptului ca laptopul a evoluat foarte mult.

Limitarile vechi, cele legate de baterie, s-au dus.

Limitarile vechi, cele legate de puterea de calcul, s-au dus.

Limitarile vechi, cele legate de conectivitate si periferice… sunt duse si ele.

Si-atunci am ajuns sa fac totul de pe laptop. Dar cand spun totul… e totul! Scris articolele text, interactiunile din Social Media, stream-urile video, editarea de fotografii si pregatirea lor pentru publicare, toate sunt facute de pe lap.

Mai mult de-atat, dupa ce filmez (cu telefonul sau cu alte camere mai potente) import totul in laptop si editarea video o fac tot pe el, joaca Adobe Premiere de i se zguduie pluginurile!

Si-atunci de ce mai tinem desktopul?

Scriu articolul asta cu dublu scop… o data pentru a discuta pe tema disparitiei desktopului si ca o deschidere pentru un review al  Ultrabook Lenovo ThinkPad X1 Carbon, laptopul de pe care fac toate lucrurile despre care spuneam mai sus, si inca cateva.

Asadar… ai renuntat la desktop? Cand crezi ca vei renunta?

ThinkPad-X1-Carbon-Ultrabook

Cat despre ThinkPad X1 Carbon… ati vazut ca de ceva timp precizez la finalul unora dintre posturi ca de pe el scriu. E o colaborare plecata dintr-alta. Asta pentru ca Lenovo lucreaza foarte bine cu cel.ro, iar eu si cel.ro colaboram de multa vreme. Si cum prietenii prietenilor devin si ei prieteni…

Asa ca de ceva timp lucrez de pe acest X1 despre care spuneam. Scriu despre el asa tarziu pentru ca asa-mi place, sa testez cum trebuie utilajul inainte sa deschid gura si sa vorbesc despre el.

Si hai s-o vorbim asa: puterea de calcul si autonomia sunt exemplare.

O sa revin cu review-ul complet si o sa fac totalul unei zile complete, in ore si continut (numar de posturi scrise, numar de fotografii editate, minute de film montate, etc.).

Conectivitatea este exemplara, am legat la el tot ce-am avut nevoie, inclusiv camera video. Wi-fi-ul prinde si ultimul fir de frecventa, se agata de el si nu-i da drumul.

Ce e foarte tare este ca folosesti laptopul ca pe un calculator normal pentru a fi producator de continut (text, editare foto, audio, video, etc.), si-apoi il folosesti, datorita ecranului tactil, ca pe o tableta atunci cand te transformi in consumator de continut. Navighezi, citesti bloguri si site-uri, frunzaresti fotografii sau vezi filme cu naturaletea gesturilor fluide pe care le ai pe o tableta buna.

Putere? Un i5 la 1.8 (2.7), 4GB de RAM la 1333 si 180 GB hard SSD. Face totul instant.

Greutatea este sexy pentru un lap de 14″, adica 1,36 kg.

As mai mentiona aici si materialele folosite la constructie, placute la atingere si prietenoase.

Ar mai fi multe de spus, dar o sa le spun pe toate peste cateva zile cand o sa public review-ul complet (si video) pe CeRecomand.ro.

Pana atunci… daca ne intalnim pe undeva cere-mi sa ti-l arat pe X1 Carbon, sa vezi ca nu spun prostii cand iti povestesc despre el. 😉

Post scris, evident, de pe simpaticul Lenovo X1 Carbon.

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...