Sari la conținut

Electronii nu se mișcă identic în jurul nucleului, ci diferit. De ce? Pentru că una este ca un atom sa aibă doar un singur electron și cu totul alta mâncare de pește este atunci când atomul are doi sau mai mulți electroni. Care-i șmenul cu aceste mâncari de pește? Uite care-i: electronii au acelasi tip de sarcină electrică (negativă) și nu se pot apropia unii de alții oricât de mult ci doar atât cât le permite forța electrostatică de respingere a câmpului electric din jurul fiecărui electron vecin pe care-l întâlnește în mișcarea sa de revoluție în jurul nucleului.

Această explicație populară definește perfect două situații: la prima v-ați gândit și voi – mișcarea electronilor în jurul nucleului.

A doua mișcare pe care o definește perfect explicația de mai sus este Mamaia. Ai în Mamaia aceeași mișcare a oamenilor care – încărcați negativ – nu se pot apropia unii de ceilalți decât atât cât le permite forța de respingere din jurul fiecărui alt om pe lângă care trece.

Din acest motiv toată lumea aflată în vacanță in Mamaia este într-o continuă tendință de mișcare tembelă, toți au câte ceva de făcut.

Partea cu adevărat proastă este că toți au câte ceva de făcut în cu totul alte locuri decât cele în care se află.

Cei cazați în sud au brusc poftă de o terasă din nordul stațiunii, cei aflați în nord vor să soarbă o supă neapărat la o cârciumă din sud, iar cei din centru vor mici din nord și muștar din sud.

Așa că toată lumea e pe șosea, taică, într-o continuă mișcare de du-te-vino de nici nu mai știi care pleacă și care vine. Bine, dacă-i întrebi repede… nici ei nu mai știu de unde pleacă și unde se duc! :)

Așa că iată de ce, dragii moșului bătrân, Mamaia arată permanent, negreșit, fără excepție, așa:

trafic Mamaia 2014

SONY SLT-A99V | 200mm F5 1/800 ISO80

O minune, o bucurie pentru ochi și pentru plămân, o fericeală de neegalat!

*am copiat explicația legată de mișcarea electronilor în jurul nucleului de aici.

3 comentarii despre "Am descoperit explicația științifică pentru aglomerația din Mamaia!"
 1. Ionut

  Din pacate multi uita de ce se duc la mare..sau in concediu,daca ei asa inteleg petrecerea timpului liber,si li se pare mai ok sa conduca,si sa stea cate 2-3 ore in masina…sa se deplaseze 5 km…atunci e clar ca au o problema,ori nu au venit sa se relaxeze…ori nu rezista fara nervi..cozi..aglomeratie(cei din Bucuresti).

  răspunde
 2. axasport

  Inteleg ca important e sa te misti…cu masina….Oamenii fac „miscare”;)))

  răspunde
 3. Dan Popescu
  Dan Popescu

  asta-i fenomenul Valea Prahovei 2.0
  De acum 10 ani, cand toti bucurestenii rezidenti temporar pe Valea Prahovei, dupa pranz incepeau sa mearga de colo-colo sa bea cafeaua unii la altii. Si se bloca toata valea.

  răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.