Alt abuz al controlorilor RATB

Am primit comentariul pe care il reproduc integral mai jos la postul Poftiti abuz marca R.A.T.B. Textul vine de la Adrian N.

Stati sa va spun o intamplare interesanta de azi.

mercedes-bus-autobuzul-312Ma sui in tramvai vorbind la telefon. Afara… luna februarie.  In Bucuresti e destul de geroasa, nu? Pana sa ma desfac la haina sa iau portofelul/cardul, au trecut vreo 15 secunde. Ma descurcam mai greu fiindca aveam o singura mana disponibila, si… hop si controloru’, ca… sa-i arat cardul.

– Pai da domnu’, urma sa il scot, nu m-ai vazut ca abia am urcat?
– Nu ca… tu calatoreai fara bilet, in consecinta.
– Fiindca nu am apucat sa scot, evident, nu vezi ca am si telefonul la ureche?
– Pai si trebuia sa astept pana termini tu de vorbit sau ce?

Am tinut-o asa pana la prima statie, unde ne astepta un echipaj de politie locala. Lumea deja se lua de controlori sa ma lase in pace, ca abia ma urcasem si era clar pentru toti ca nu avusesem timp sa scot cardu’ vietii…

Era clar, dar nu si pt controlori. In fine am coborat dar numai insotit de un domn foarte amabil care s-a oferit sa-mi fie martor.
Jos, m-am legitimat politistilor dupa ce le-am explicat toata povestea (plus ca observasera starea de spirit din tramvai, le mai spunea si domnul martor) si pana si ei au inteles ca este vorba de un exces de zel, un abuz facut de un om cu 3 neuroni amarati…

Mi-au luat doar CNP-ul ca sa aiba si ei ce scrie in raport motivul pentru care au fost chemati, dar partea hilara in acest caz: au refuzat sa dea alte date controlorilor, au refuzat sa ma legitimeze din nou ca sa-mi ia si adresa, tot sugerandu-le astfel capcaunilor ca e cazul sa termine cu circul ieftin.

Nu si-au revenit, au cautat ei prin baza lor de date si mi-au gasit adresa pe baza CNP-ului.

Au intocmit un proces verbal pe care evident ca nu l-am semnat, il astept sa vina acasa pentru a-i da in judecata, mai ales ca am si martori.

Cand toata lumea, inclusiv politia iti spune sa te orientezi catre adevaratii infractori, dar tu nu, nu, ai o norma de facut, cu cine sa mai discuti?!?

Mentionez ca NICIODATA nu am luat vreo amenda, eu sunt unul din fraierii platitori de taxe abonamente si alte… impozite.

Asa ca uite si aici abuz…

======================

Si o nota personala… in epoca in care toate marile orase fac eforturi considerabile sa convinga oamenii sa foloseasca mijloacele de transport in comun, noi in continuare alergam crestinii ca prin anii “90, cu imbranceli si rasteli?

Daca e asa… e trist. Tu ai patit-o de curand?

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • Gabriel
  • 28.01.2018

  Din pacate, deseori ajungem sa ne informam dupa ce avem de suportat o trauma, dar cu ajutorul acestor informatii ii putem ajuta pe cei pe care ii cunoastem si la care tinem suficient de mult, pentru a nu-i lasa prada sistemului si talharilor, …

  Info / reguli RATB:

  Conform H.C.G.M.B. nr. 156/2001, calatorul are obligatia ca, la urcarea în mijlocul de transport, sa valideze de indata cardul de transport la aparatele special montate în acest scop iar la cererea organelor de control sa il prezinte pentru verificare.

  Existenta unui sold pe card (in cazul portofelului electronic/calatoriilor) nu justifica plata calatoriei efectuate, decat daca este validat.

  Bonul fiscal nu reprezinta titlu de calatorie. Verificarea titlului de calatorie de catre agentii constatatori R.A.T.B. se face doar prin intermediul cardului de transport.
  Functionalitatile echipamentelor de control nu permit verificarea informatiilor cu privire la titlurile achizitionate de calatori in functie de alte criterii,
  de aceea calatorii care nu au in posesie cardul de transport sunt sanctionati contraventional.

  In cazul neachitarii pe loc a suprataxei de calatorie, plata se poate face în termen de 48 de ore, la oricare centru de emitere si reîncarcare carduri RATB.

  Impotriva procesului – verbal de constatare a contraventiei, întocmit pentru abateri de la regulile de calatorie în mijloacele de transport în comun, se poate formula contestatie în termen de 15 zile de la data comunicarii acestuia.

  Plângerile formulate împotriva proceselor verbale de constatare a contraventiilor întocmite de agentii constatatori R.A.T.B. se vor depune la judecatoria în a carei circumscriptie a fost savârsita contraventia.

  Contestatia se depune la judecatoria în a carei circumscriptie a fost savârsita contraventia.

  Conform articolului 7 din H.C.G.M.B. nr. 156/2001, se aplica sanctiuni si pentru alte categorii de abateri, din care selectam: b) sa calatoreasca fara bilete sau cartele magnetice compostate sau validate in mod valabil; h) sa impiedice organele de control sa-si exercite atributiile; m) sa produca dezordine in orice mod la urcare, la coborare sau in interiorul vehiculului; o) sa deterioreze sau sa murdareasca sub orice forma vehiculul.

  Gasiti mai multe informatii cautand unline si pe site-ul:
  http://www.ratb.ro/contraventii.php

  răspunde-i
 • Gabriel
  • 28.01.2018

  Aseara (sambata 27.01.2018), pe la 17:30, am plecat de la Auchen Berceni cu trei bagaje grele si voluminoase, … Din pacate, microbuzul gratuit abea please si amintindu-mi ca am “portofel electronic”, ma duc in statia autobuzului 232, pentru a nu mai astepta inca 15 minute urmatorul microbuz gratuity; Fiind cap de linie, erau putine persoane in statie si pana mi-am luat bagajele, m-am suit pe usa din spate, ultimul in autobuz, acesta plecand imediat, fiindu-mi greu sa-mi gasesc echilibrul cu bagajele in maini, … M-am bagat in partea dreapta, intre scaunele duble, incercand sa-mi asez bagajele pentru a imi elibera mainile, sa pot activa cardul de calatorie; In acest moment, autobuzul face curba (la rondul de la Metro) si ma dezechilibrez, asezandu-ma pentru o secunda, fortat din enertie, dupa care ma ridic si merg sa activez cardul, la doua scaune in fata mea.
  Din pacate pe ecranul aparatului scria “CONTROL” si nu am mai putut active. I-am dat cardul si am intrebat-o pe doamna care statea langa aparatul ce tocmai il blocase, cum sa validez, iar aceasta mi-a spus ca este prea tarziu, acum trebuie sa platesc amenda 50 de lei pe loc sau 300 dupa ce-mi vine amenda acasa.
  Le-am explicat ca nu am avut cum sa validez cardul imediat ce m-am suit, cu bagajele in maini si ca daca nu as fi vrut sa platesc, nu m-as fi dus la aparat cu cardul in mana, as fi stat relaxat pe scaun, sa astept sa-mi ceara cardul, dar nu au fost interesati de expkicatiile mele, … Deoarece nu am vrut sa le platesc pe loc, mi-au spus ca voi afla cum ii cheama, cand voi primi amenda acasa, ei avand toate datele mele de pe cardul nominal, …
  Concluzia este:
  1 – “Orice problema evitata, este o problema rezolvata!”
  2 – Sunati pe loc, la 112 si solicitati ajutoruL, in cazuri asemanatoare de FURT / TALHARIE RATB
  3 – Daca nu vreti sa platiti, nu le dati cardul sau datele personale, daca au datele dvs, nu semnati de primire, mai ales cand va vine la domiciliu ! (Sa nu semneze nimeni in numele dvs. pt confirmarea de primire !!!)
  4 – Daca sunteti nedreptatiti, aveti dovezi, martori, bani si timp pentru a va cauta dreptatea, completati si depuneti dosarul la judecatorie (gasiti online toate informatiile)
  5 – Fiti precauti, traim in Romania si sistemul ne vrea prosti;
  “Orice proces evitat, este un proces castigat !”

  • Alis
   • 07.02.2018

   Ca sa se schimbe ceva trebuie sa facem toti reclamatie la RATB ( http://www.ratb.ro/sesizari.php ) , iar dupa ce primim raspunsul RATB, facem o alta reclamatie, sesizare online la Protectia Consumatorului ( http://www.anpc.gov.ro/articol/575/date-contact ). Eu asa am procedat. Am primit raspunsul de la RATB ca acuzatiile pe care le-am formulat sunt nefondate si ca nu am intentionat sa-mi validez cardul la urcarea in tramvai; cardul trebuie tinut la indemana si validat chiar in momentul intrarii in vehicul. Iar acum astept raspunsul celor de la ANPC.

  răspunde-i
 • Gabriel
  • 28.01.2018

  Aseara, pe la 17:30, am plecat de la Auchen Berceni cu trei bagaje grele si voluminoase, … Din pacate, microbuzul gratuit abea please si amintindu-mi ca am “portofel electronic”, ma duc in statia autobuzului 232, pentru a nu mai astepta inca 15 minute urmatorul microbuz gratuity; Fiind cap de linie, erau putine persoane in statie si pana mi-am luat bagajele, m-am suit pe usa din spate, ultimul in autobuz, acesta plecand imediat, fiindu-mi greu sa-mi gasesc echilibrul cu bagajele in maini, … M-am bagat in partea dreapta, intre scaunele duble, incercand sa-mi asez bagajele pentru a imi elibera mainile, sa pot activa cardul de calatorie; In acest moment, autobuzul face curba (la rondul de la Metro) si ma dezechilibrez, asezandu-ma pentru o secunda, fortat din enertie, dupa care ma ridic si merg sa activez cardul, la doua scaune in fata mea.
  Din pacate pe ecranul aparatului scria “CONTROL” si nu am mai putut active. I-am dat cardul si am intrebat-o pe doamna care statea langa aparatul ce tocmai il blocase, cum sa validez, iar aceasta mi-a spus ca este prea tarziu, acum trebuie sa platesc amenda 50 de lei pe loc sau 300 dupa ce-mi vine amenda acasa.
  Le-am explicat ca nu am avut cum sa validez cardul imediat ce m-am suit, cu bagajele in maini si ca daca nu as fi vrut sa platesc, nu m-as fi dus la aparat cu cardul in mana, as fi stat relaxat pe scaun, sa astept sa-mi ceara cardul, dar nu au fost interesati de expkicatiile mele, … Deoarece nu am vrut sa le platesc pe loc, mi-au spus ca voi afla cum ii cheama, cand voi primi amenda acasa, ei avand toate datele mele de pe cardul nominal, …
  Concluzia este:
  1 – “Orice problema evitata, este o problema rezolvata!”
  2 – Sunati pe loc, la 112 si solicitati ajutoruL, in cazuri asemanatoare de FURT / TALHARIE RATB
  3 – Daca nu vreti sa platiti, nu le dati cardul sau datele personale, daca au datele dvs, nu semnati de primire, mai ales cand va vine la domiciliu ! (Sa nu semneze nimeni in numele dvs. pt confirmarea de primire !!!)
  4 – Daca sunteti nedreptatiti, aveti dovezi, martori, bani si timp pentru a va cauta dreptatea, completati si depuneti dosarul la judecatorie (gasiti online toate informatiile)
  5 – Fiti precauti, traim in Romania si sistemul ne vrea prosti;
  “Orice proces evitat, este un proces castigat !”

  răspunde-i
 • Alis
  • 18.01.2018

  17 ianuarie 2018 am facut greseala sa circul cu 41 dupa muuult timp. M-am urcat in tramvai, mi-am suflat nasul ca-mi intrau mucii in gura si pana sa scot cardul ca sa-mi validez calatoria am fost abordata de doi controlori, apoi erau trei. Pana aici mi-a fost! Nu stiu prin ce magie au facut sa am contul 0 pe card, eu stiind ca am 15 lei, si m-au amendat cu 50 lei desi am insistat ca trebuie sa am bani pe card. Au incercat sa ma intimideze spunandu-mi ca m-am urcat pe la mijlocul tramvaiului si nu am validat cardul. Eu am traversat si m-am urcat in tramvai prin fata pentru ca era in statie cu usa deschisa, astepta la semafor. Dupa cateva statii pentru ca inca nu imi venea sa cred ca s-au evaporat banii pusi pe card, verific cardul la acelasi aparat si SURPRIZA imi incaseaza o calatorie. Nu mai pot de “fericire”! La Ghencea, doamna de la bilete imi verifica cardul si imi spune ca mai am 10 calatorii… Le-am facut sesizare online, iar banii ii pot recupera in instanta in conditiile in care eu nu am nicio dovada palpabila si in conditiile in care nu stiu daca sunt inregistrate in sistemul RATB acele verificari ale cardului meu cu 15 lei, dar care afisau O lei. Concluzia e ca dupa atatia ani nu s-a schimbat nimic.

  răspunde-i
 • Mădălina
  • 05.08.2017

  Am pățit chiar azi . Zi caniculară de vară. Am fost sa mi au bilet , mi am luat biletul SI l am băgat în portofel. Apoi am fost SA imi cumpăr o apa timp in care a venit si autobuzul. Avand in vedere ca magazinul era destul de departe de statia de autobuz a cam trebuit sa alerg ca sa il pot prinde . In fine , toate bune si frumoase, l am prins . Am urcat in autobuz , m am dus lângă compostor si am vrut sa mi scot biletul sa il compostez . Mentionez ca a fost o fracțiune de jumatate de minut in care mi a sunat telefonul, mama , si am raspuns.Am cautat apoi cu o mare pe telefon si cu una in portofel biletul . Deci toata nebunia nu a durat mai mult de 1 minut . Al dracu de minut .si ce sa vezi ,când sa compostez biletul vine langa mine foarte impunător un domn , controlor s a intitulat, cu o aroganță de neimaginat . Țin sa mentionez ca urcase o data cu mine, din aceeasi statie cu mine ! Revenind. Vine acest domn , daca il pot numi domn, si pe un ton foarte ridicat imi spune ca trebuie sa ii prezint actele pentru ca nu am bilet . Am ramas socata . Adică oameni buni , omul ma văzuse ca alergasem după autobuz , ma văzuse ca imi cautasem biletul si ma văzuse ca eram pe cale sa il compostez . El vazuse toate chestiile astea si era constient de ele , doar ca a ales sa le ignore pentru a-si face “norma” de amenzi . Am încercat sa ii explic frumos “domnului ” ca am bilet , ca nu am apucat sa il fac pentru ca nu urcasem de1 minut in autobuzul , dar efectiv nu am avut cu cine sa discut . I am spus ca nu ii prezint buletinul pentru ca nu mi se pare absolut deloc corect ceea ce încerca sa faca. M a tras cu forta de mana si m a dus in fatala sofer ca sa citesc ‘regulile’ care se aplica persoanelor fara bilet . Incercam sa ii arat ca am bileeeeet dar chiar nu aveam cuipentru ca domnul era prea entuziasmat de ideea ca a gasit un ” fraier’ căruia sa ii dea amendă. Nu am stat sa ma cert cu el , nu am stat safac scandal , i am plătit contravaloarea pe loc si aia a fost . Acum regret sincer , as fi pututsa ii fac plângere la poliție SI sa il las fara loc de munca . Sa nu mai spun ca dupa ce am plătit amenda , AU VRUT SA MA DEA AFARA din autobuz pentru ca mi a cazut sticla dr apa jos ” domnisoara daca esti nervoasă coboară imediat ca nu e autobuzul tau ” . Despreeee ce vorbim oameni buuuuni ? Despre o sticlă cu apa care a cazuuuuut .
  Păcat ca m am prins eu tarziudr tactica lor .in autobuz eram doar eu si cu încă o persoana în momentul in care a început tot circul . Cum persoana cealaltă avea abonament si nu aveau cum sa ii zica cevaa fiind si de gen masculin si ceva mai solidsi cum nu era nimeni in autobuz careee sa fie martor la ceea ce s a intamplat ,am fost o tinta usoara !
  Foarte urat , unul dintre motivele pentru care toti tinerii pleacă din tara asta nu este sistemul ci OAMENII din sistem !fac parte din categoria fraierilor care plătesc taxe, impozite , bilete , fraierii aia care zic ” noi facem romania un loc mai bun , mai corect ” . Ce sa facem noi ? EU una m am convins , tara asta e pierduta definitiv! !!!! Multumesc lui dumnezeu ca am posibilitatea sa plec de aici , si o voi face cat mai curand .

  răspunde-i
 • cris
  • 03.11.2016

  daca le-am zis doar cnp-ul, imi poate da amenda?

  răspunde-i
 • iulian
  • 26.06.2016

  Domnule Cabral, Domnilor de la PRO TV Dvs sunteti ziaristi ati mai calatorit si in alta orase Europeene.

  La ei este acelasi sistem bazat pe autovalidare?

  Procentul amenzilor date din prostia calatorilor, neglijenta, prin abuz este la fel de mare ca la noi?

  Inteleg sa fie prinsi si amendati cei ce premeditat intentioneaza sa calatoreasca fraudulos, dar este corect ca in acelasi timp cu astia sa fie amendati pe nedrept si un anumit procent de calatori de buna credinta care din diverse motive nu au validat la timp, nu a functinat aparatul care trebuia sa valideze, sau controlorul a fentat sistemul in defavoarea calatorului pentru a realiza planul de amenzi ?

  Nu pot sa inteleg din moment ce un calator a platit, a luat bilet si banii sunt in buzunarul RATB teoretic calatorul este un posibil contravenient pentru ca asa este gandit sistemul.

  Nu ar fi mai corect un sistem in care calatorul poate urca in mijlocul de transport doar daca are bilet sau doar atunci cand a validat biletul.

  Daca e unu mai prostut, un om in varsta etc sa ramana in statie sa valideze pana ii iese sau sa isi gaseasca un alt mijloc de transport daca nu se pricepe.

  De ce este lasat sa urce ca apoi sa fie talharit?

  răspunde-i
 • Boancata
  • 31.05.2016

  Buna ziua,
  In cei 29 ani pe care-i am este prima oara cand vin in Capitala tarii noastre ‘de nevoie’ si PRiMA oara cand folosesc Transporturile de mijloc in comun (METROU + RATB)!!!
  Va comunic ca ieri de dimineata 30.05.2016, am sosit in Bucuresti cu un singur scop, acela de a ma prezenta la controlul medical in spitalul in care am suferit o interventie chirurgicala (operatie ‘vizibila’ -vazuta chiar si de controlorii RATB) in urma cu 3 saptamani.( internata in perioada 05.05.2016 -13.05.2016)
  Eu sunt o persoana foarte corecta si constiincioasa..si tocmai de aceea in aceea dimineata inainte de a ma urca in mijlocul de transport RATB, MI-AM INCARCAT CARTELA (primita de la o cunostinta din judetul meu care a lucrat in Bucuresti) exact pentru cate calatorii aveam nevoie…respectiv DOUA calatorii !!!!
  Mentionez ca in PRIMA CALATORIE am fost foarte inghesuita si calcata pe picioare si totusi am facut ceea ce trebuia ! cu mana intinsa am atins cardul de transport de aparat asa cum am vazut si la ceilalti.
  NU AM VAZUT CE S-A AFISAT PE ECRAN DEOARECE ERAM MAI INDEPARTATA DE APARAT..SI CUM SPUNEAM MAI SUS..FOARTE INGHESUITA ! DAR AUZIND UN PIUIT..AM CONSIDERAT CA ACESTA S-A VALIDAT CU SUCCES.
  In cea de-a DOUA calatorie m-am urcat in trolebuzul nr. 85 care duce spre Autogara Obor (reintoarcerea in drum spre casa), inaintea mea erau doua batranele incarcate de la piata si un baiat tanar.
  Am asteptat sa se aseze doamnele si apoi le-am intrebat daca acest tolebuz merge catre Autogara Obor si cate statii sunt pana acolo(mai bine intreb si o a doua persoana ca nu cumva sa merg in directie gresita).
  Imi raspunde o batranica la intrebare si bucuroasa de raspuns ca merg in directia corecta, fac acelasi lucru ca si in prima calatorie, scot din portofel cardul sa validez si ultima calatorie.ating cardul de aparat si.AUZIND ‘PIUITUL’ APARATULUI…AM ZIS CA ESTE TOTUL BINE!
  Singura mea greseala a fost ca nu am citit ce s-a afisat pe APARAT !!! Apoi la nici un minut..un domn care din spatele meu vine foarte aproape de mine, imi arata legitimatia, ma intreaba daca am cartela.. EU Stiind ca sunt IN REGULA scot cartela si I-O inmanez.
  Dupa ce face verificarea imi spune ca am validat DOAR O SINGURA CALATORIE (cea de dimineata) iar cea din nr. 85 nu este validata!!!
  Eu i-am spus ca nu sunt din Bucuresti si este prima zi cand folosesc aceste carduri si nu stiam ca nu s-a validat acea calatorie.
  Nici nu stiam ca se poate intampla asa ceva!
  Desi doua persoane m-au sustinut si le-a spus controlorilor ca eu am scos cartela si am pus-o la aparatul special, ei m-au intrebat daca am buletinul la mine sa le dovedesc ca sunt din alt oras.
  Atunci eu crezand ca va intelege de fapt cum a fost realitatea, am scos buletinul si i l-am inmanat frumos.
  LE-AM EXPLICAT CA NU AVEAM NICIO O REA INTENTIE SA CALATORESC FARA SA PLATESC CALATORIA!!! AVAND IN VEDERE CA ERA PRIMA SI ULTIMA OARA CAND MAI VENEAM IN BUCURESTI SI SA FOLOSESC MIJLOACELE DE TRANSPORT IN COMUN!!!
  ACESTIA AVAND DEJA BULETINUL MEU… MI-A SPUS CA IMI DA AMENDA DE 50 RON PE LOC SAU DACA NU IMI FACE PROCES VERBAL.
  AM RAMAS FOARTE SOCATA CA EI DE FAPT MI-AU CERUT BULETINUL CU INTENTIA DE A IMI FACE PROCES VERBAL !!!
  AVEAM DOAR 65 RON IN PORTOFEL SI LE-AM EXPLICAT CA NU AM CUM SA PLATESC SUMA DE 50 RON PENTRU CA NU MAI AVEAM BANI SUFICIENTI SA AJUNG ACASA!
  LE-AM SPUS CA NU IMI VINE SA CRED PRIN CE TREC…DACA EU SPUN ADEVARUL SI EI NU VOR SA INTELEAGA??? IN CE LUME TRAIM??
  PENTRU EI NU A CONTAT NIMIC DIN CE AM SPUS EU !!! DAR NU A LUAT IN CALCUL NICI SPUSELE MARTORILOR????!!!!!!!
  ATUNCI A OPRIT TROLEBUZUL SI TOTI CEILALTI AU COBORAT.(RAMASESEM DOAR EU CU CEI DOI)
  DACA ERAU CAMERE DE SUPRAVEGERE IN MIJLOCUL DE TRANSPORT LE PUTEAM DOVEDI CA SPUN ADEVARUL!
  FOARTE DEZAMAGITA SI PLINA DE NERVI CA NU VROIAU SA IMI INAPOIEZE BULETINUL, LE-AM PLATIT CEI 50 RON PANA LA URMA..DECAT SA IMI VINA ACASA O SUMA MAI MARE !
  LE-AM CERUT CHITANTA SI PROCESUL VERBAL..SI NU AU FOST DE ACORD !!!
  NU AM PRIMIT DECAT ACEL CARD ROSU (SUPRATAXA) CARE A SPUS CA A ANULAT PROCESUL VERBAL CARE-L COMPLETASE!
  ESTE NORMAL?
  APARATELE MONTATE IN TROLEBUZ POT FI SETATE DE CONTROLORII ASTFEL INCAT SA NU SE EFECTUEZE VALIDAREA CALATORIILOR?
  L-AM RUGAM SA IMI ARATE CUM TREBUIE SA PROCEDEZ PENTRU VALIDAREA CALATORIEI…SI MI-A SPUS CA NU ARE CUM CA LE-AU OPRIT.
  EU NU AVEAM NICIUN MOTIV INTEMEIAT PENTRU A PASTRA ACEA CALATORIE, DEOARECE EU NU MAI AVEAM CE FACE PRIN BUCURESTI !!!
  NUMELE CONTROLORULUI NU MI-L AMINTESC DAR IN CARDUL ROSU ESTE COMPLETAT NR.CONTROLORULUI : 90469
  ASA M-AM TREZIT IN MIJLOCUL TROTUARULUI FARA BANI SA AJUNG ACASA.. ATUNCI M-AM DUS GLONT LA GHISEU..SA INTREB UNDE POT DEPUNE O PLANGERE?
  I-am explicat plangand..situatia doamnei si i s-a facut mila de mine si MI-A DAT 10 Ron sa completez cu ce mai imi ramasese ca sa pot pleca acasa.
  De ce trebuie sa fim tratati in halul acesta?
  CONTROLORII AU DREPTUL SA RECURGA LA UN COMPORTAMENT ABUZIV SI DE INTIMDARE A CETATENILOR SIMPLI?
  De obicei astfel de actiuni(ma refer la controlor) sunt realizate de oameni cu frustrari in viata socio-profesionala. Sunt cei care ajung sa esueze chiar si la lucruri elementare, iar asta ii inspaimanta si sunt capabili de orice sa demonstreze ca au dreptate, ca ei pot face ceea ce vor.
  Vina noastra este ca facem parte din categoria mediocra/saraca a societatii.
  Va rog sa imi dati un raspuns despre cum se pot evita astfel de situatii pe viitor in sistemul RATB .
  AM PLATIT ACEASTA AMENDA DESI SUNT NEVINOVATA.
  NU AM INTENŢIONAT NICI O SECUNDĂ SĂ NU VALIDEZ!
  TOCCMAI DE ACEEA AM INCARCAT CARTELA!
  NU VREAU SA FIU INDIFERENTA SI SA TREACA SI ALTE PERSOANE PRIN ACEEASI SITUATIE JENANTA SI UMILITOARE !!!
  Va comunic ca am facut plangere incusiv la ANPC.

  PS: AM RAMAS FOARTE DEZAMAGITA DE COMPORTAMENTUL CONTROLORILOR DE RATB SI CU O CALATORIE LA RATB CARE NU O VOI MAI FOLOSI NICIODATA !!!

  • iulian
   • 26.06.2016

   Doamna si eu am trecut prin aceasi patanie cu infractorii de la RATB, si imi pare rau sa va spun dar nu veti rezolva nimic cu ANPC-ul toti sunt mana in mana niste pungasi nemernici.

   Si eu am apropiat biletul si parea ca a fost compostat apoi sa ridicat unu mi-a cerut actul de identitate si biletul, stiindu-ma in ordine m-am conformat, l-a bagat printr-un aparat mobil si mi-a aratat nu stiu ce (de nervi nici nu mai eram atent la ce imi arata).

   Ma invitat sa cobor jos in strada, intarzia sa imi dea inpoi actul identitate am platit pe loc amenda s-au urcat imediat in alt autobuz si m-au lasat ca pe un fraier in strada la intersectie langa Spitalul Witting.

   Nu m-am mai intors inapoi la Gara de Nord ci am mers pe jos de la Spitalul CF Witting pana la Afi Palace cotroceni ca sa ridic un certificat de calificare.

   La intoarcere am urcat intr-un alt autobuz RATB fiind convins ca mai am doua calatorii pe bilet din moment ce ” nu am validat ” . Am constatat cu surprindere ca aparatul imi indica ca nu mai am nici o calatorie pe bilet .

   Am coborat jos la prima statie de teama sa nu iar amendat si am parcurs restul drumului pana la Gara de Nord pe jos.

   Nu am avut nici un moment intentia sa risc o amenda ca sa scutesc cativa lei.
   Avand bilet am fost amendat si am calatorit pe jos si 80 % din distanta.

   Grozav sistem de transport public mai are si Bucurestiul asta dar fiindca victime pica in majoritate cei din provincie pe Bucuresteni ii doar fix in …

   https://www.facebook.com/groups/599363863572808/

  răspunde-i
 • Petre
  • 07.03.2016

  Bună seara.Numele meu este Petre. O întrebare am și eu :Este voie ca doi controlori sa amendeze un copil de 13 ani (atenție fără buletin ..finca la aceasta vârstă nici o persoana nu are act de indentitate) care de nici un minut se suise în autobuz? Bineînțeles copilul a fost amendat și fără sa i se dea vreo chitanță ptr banii de amenda.Este cineva în măsura sa-mi spună dacă cei doi controlori au procedat corect? Va mulțumesc. …

  răspunde-i
 • SÎRBU ANA
  • 08.10.2015

  Bună ziua,
  Acum jumătate de oră am fost victima unui abuz al controlorilor RATB – 4 bărbaţi care mi-au pus legitimaţia în faţă în clipa în care am urcat în troleibuzul 73, staţia Aliorului. Nu am apucat să validez abia pornise troleul din staţie şi trebuia sa ma ţin de bară. deoarece din cauza osteoporozei şi reumatismului am mari dureri de picioare, una din mâini fiind ocupată cu sacoşa, mi-am facut Sf. cruce(imediat urmează o biserică şi în clipa cănd am dorit să validez mi se pune în faţă legitimaţia (cei 4 ocupau tot spaţiul din faţa aparatului de validat din spate, stăteau în cerc discutau şi râdeau).
  M-au luat peste picior că merg la biserica unde e preot Dl. Şupeală că se potriveşte cu numele lui, că aşa am fost învăţată de preot să ” şupesc” şi eu ceva.
  Mi-au reţinut cardul cu bani pe el, ameninţându-mă că îmi descarcă datele.
  Mi-au reproşat că nu am validat din 29 sept., dar eu merg pe jos zilnic la serviciu (serviciul meu e la Piaţa Sudului ) acum mă grăbeam să duc o situaţie la ora 10.Nu m-au lasat să cobor.
  Imi tot spuneau că dacă mergeam cu metroul validam înainte să urc în vagon.
  Le-am spus şi instituţia la care lucrez .Le-am arătat situaţia.
  Au scos telefonul prefăcându-se că îl sună pe preotul Şupeală să le dea relaţii despre mine.Le-am spus că are doar cuvinte de laudă, chiar fac parte din cor din 2004.
  Nu mi-e ruşine de numele şi de faptele mele.Locuiesc în Bucureşti de 30 de ani.
  Validez de fiecare dată cănd merg cu mijloacele de transport în comun.
  Consider ce mi s-a întâmplat un abuz şi îi voi acţiona în judecată pe cei 4 controlori pentru felul cum s-au comportat .
  NU VOI PLĂTI NICIODATĂ ACEASTĂ AMENDĂ PENTRU CĂ NU SUNT VINOVATĂ.
  NU AM INTENŢIONAT NICI O SECUNDĂ SĂ NU VALIDEZ.
  Incă din staţie mi-am scos cardul din geantă şi l-am pus în buzunar. Nu am avut timp pentru că au tăbărât pe mine imediat.
  Să îmi plăteacă ei daune morale şi să justifice de ce mi-au reţinut cardul, acest lucru considerându-se furt, având bani pe el.
  Cei 4 controlori sunt constienţi că nu au avut dreptate în cazul meu, că doreau cu orice preţ să stoarcă nişte bani de buzunar.
  RECURG LA INTIMIDARE ŞI EXAGEREAZĂ PRIVIND CONPORTAMENTUL FAŢĂ DE OAMENI.
  De-a lungul timpului am fost martoră şi altă dată la asemenea comportamente abuzive şi nu am reacţionat, am zis să iert, dar NU E DE IERTAT !
  DE ACEEA AM LUAT ATITUDINE ŞI AM SCRIS PE ACEASTĂ PAGINĂ PENTRU CĂ TREBUIE
  SĂ FIE PUSE LA PUNCT ASEMENEA COMPORTAMENTE.
  Sper să citească cei în măsură să judece corect nu să îi ţină în “braţe” pe cei incorecţi şi abuzivi.
  Datorită unora ca ei s-a dus ţara de râpă.

  răspunde-i
 • Loading...