Adevărata valoare a blogului ăstuia

Suntem tentați – aproape întotdeauna – să măsurăm totul în bani. Cât costă o casă, cât costă o mașină, cât costă o vacanță sau mai știu eu ce device… și atunci când aflăm cât costă avem impresia că le-am aflat adevărata valoare.

Când, de fapt, adevărata lor valoare este cu totul alta…

Ieri mi-am dat toate cele peste cap pentru că m-au provocat niște oameni să vorbesc despre adevărata valoare a blogului cabral.ro, așa că am spus timid că aș vrea să fac o poză cu câțiva dintre cititorii mei. Ce a ieșit a fost mult mai mult decât ce-mi imaginasem eu…

Deci: care este adevărata valoare a lui cabral.ro? Dacă vrei să evaluezi rapid, spui simplu ”Câți bani?” și ai impresia că ai un răspuns. De fapt… n-ai aflat nimic. De ce?

Cum măsori prietenia lui Cristi?

DCIM100GOPROGOPR0063.

O măsori în euro, în lei, în aur?

 

Dar cum măsori entuziasmul echipei Salvați copiii atunci când îți scriu ”Hai să faci și cu noi o pozăăă!”…?

DCIM100GOPROGOPR0085.

 

Dar când îți scrie Adelina Văd în aplicația de pe blog că ești pe aici, să nu cumva să uiți să treci și pe la mine!… asta cum e de măsurat? În biții mesajului trimis?

DCIM100GOPROGOPR0078.

Dar atunci când ajungi la domnișoara Butolo la birou și te ia și-ți prezintă toate colegele, pe asta cum o măsori? În nestemate?

DCIM100GOPROGOPR0083.

 

Dar când îți strânge mâna domnișorul Tărniceriu, cum măsori strângerea de mână? În newtoni?

DCIM100GOPROGOPR0070.

 

Nu, taică. Nu măsori nici în lei sau euro, nici în nestemate, newtoni sau biți… măsori în experiențe și trăiri, măsori în bucurii, în zâmbete și în strângeri de mână.

Pentru că suntem oameni, nu mașini de numărat bani.

Pentru că fericirea vine din experiențe.

Da, banii sunt importanți, de-aia mă implic și am reclamă pe blog, pentru că prin banii ăștia reușim să ajutăm oameni cu probleme.

Dar banii nu sunt decât o unealtă, adevăratele valori sunt oamenii, trăirile lor, relațiile dintre ei.

Care e adevărata valoare a blogului ăstuia? Toate sentimentele și gândurile puse de mine în articole, adunate cu toate comentariile și mailurile celor care citesc cabral.ro, la care aduni toate bucuriile trăite de oamenii care au ajuns să fie ajutați prin campaniile făcute de comunitatea asta.

Și-atunci când cei de la Piraeus au pornit campania asta, Adevărata valoare ești tu, am spus Chapeau! Trebuia să vină o bancă să vorbească liber despre asta, că altfel nu aveam prilej…

Campania în sine aduce și un nou card de salariu, ce are comsion 0 la retragerea la orice bancomat din țară, precum și comison 0 de administrare. Dar dacă n-ai nevoie de card de salariu… ai nevoie sigur de imboldul ăsta care mi se pare foarte sănătos: valoarea lucrurilor poate fi măsurată în multe alte lucruri importante, nu numai în bani.

Citeam acum câteva săptămâni (din păcate nu-mi mai aduc aminte unde) că e mult mai bine ca oamenii să investească în experiențe, decât în obiecte. Că bucuria dată de un obiect nou dobândit durează foarte puțin, în timp ce bucuria dată de o experiență – o vacanță, de exemplu – ține atât cât te ține și memoria. Adică mult. De acord 100% cu asta…

Așa și cu blogul ăsta… adevărata valoare a lui este, așa cum ziceam și mai sus, o adunare: toate sentimentele și gândurile puse de mine în articole, adunate cu toate comentariile și mailurile celor care citesc cabral.ro, la care aduni toate bucuriile trăite de oamenii care au ajuns să fie ajutați prin campaniile făcute de comunitatea asta.

Mda, m-am repetat, iartă-mă. Dar așa mi-a plăcut ce-am zis că nu m-am putut abține să nu mai zic o dată, pupă mama pe el de dăștept cu lumina stinsă! 😀

Later edit: ceilalți cu care am făcut poze, nu disperați că n-am publicat pozele acum. Mai am o tâmpenie în cap, dați-mi timp… 🙂

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • Asa cum spui, banii sunt doar o unealta prin care miscam cate ceva, cateodata chiar sufletele, cand sunt putini si de la multa lume.

  răspunde-i
 • biosvn
  • 18.05.2015

  cabral poate ca e bine – sau nu – dar o spun pentru ca eu cred asta – sa anunti tare ca banii de la acest blog se duc catre niste SUFLETE DE COPII.
  mai important pe lumea asta decat copii ………….

  asa ca poate dispar rautatile si poate inteleg si mesajele publicitare.

  adevarata valoare a acestui blog pentru mine asta este – si apoi calitatea ta de om
  sa imi fie cu iertare!

  răspunde-i
 • Am lipsit un timp de aici, dar recuperez sa te citesc. 🙂

  răspunde-i
 • Ana Taras
  • 16.05.2015

  Esti tare, intotdeauna surprinz placut. Ma faci sa fiu invidioasa. Fii intotdeauna surprinzator si cu umor.

  răspunde-i
 • Andrei
  • 15.05.2015

  Salut! Ce model de masina Audi ai?

  • Cabral Ibacka
   • 15.05.2015

   Ai comentat pe blogul ăsta cu numele de Mihai, Stefan, Catalin, Doru, Ionut… și acum Andrei.
   Și tot timpul ai întrebări de pus.
   Cine ești și ce vrei?

  răspunde-i
 • beatrice
  • 15.05.2015

  🙂 esti o sursa inepuizabila de umor. Modul in care transmiti mesajele e foarte original si mesajul ajunge acolo unde trebuie…si da, cel mai imp in viata sunt amintirile…ne aduc zambetul pe buze de fiecare data cand reapar in mintea noastra :*

  răspunde-i
 • Sper sa vina in curand si pe la Deva, daca vii sa-mi dai un semn pe mail.

  răspunde-i
 • Cris-Mary
  • 15.05.2015

  Pfffuai ce am ratat-o pe asta. Asa imi trebuie daca m-am ocupat de gradinarit , vopsit garduri si alte activitati gospodaresti.. Acum sunt invidioasa pe cei care au primit vizita ta. Si ca de obicei ai dreptate cand vorbesti despre adevarata valoarea a unui blog 😀

  răspunde-i
 • eBogdan
  • 15.05.2015

  Cand mai vii pe la Iasi facem si noi o poza? :))

  răspunde-i
 • IraP
  • 15.05.2015

  Chapeau! Cum ai spune tu :). Minunat articol!

  răspunde-i
 • Loading...