A încercat vreodată cineva să-ți cucerească iubita sau iubitul cu tine de față?

Plecăm în vacanță. În Portugalia. Am mai vorbit de groaznica mea vacanță acolo, dar nu v-am spus niciodată partea cu doctorul negru. Nu, nu de culoare ci negru. Stai să vezi…

Mi-era rău. Dar rău, nu glumă, mă chinuiam cu o febră groaznică, niște dureri de cap atroce, cu frisoane și-o stare de rău de nu le-o doresc nici vecinilor mei cu bormașină.

Intrăm în clinica privată. Ne întâmpină o duduie ciufută și dezinteresată, ne întreabă în portugheză de ce-am venit, bănuiesc.

încep în engleză, ea ridică un deget – niște unghii de uliu, dar date cu roșu – și-apoi mișcă degetul încet, tacticos, în stânga și-n dreapta. Deci nu. Engleză… nu.

Andreea se repliază rapid și începe în spaniolă, că o vorbește perfect. A fost rândul ei să vadă mișcarea de NU! a degetului, s-a întors la mine neajutorată.

Am întins mâna și-am atins-o pe a duduii. A simțit că ard și a dat din cap c-a înțeles.

Ne-a făcut semn să stăm jos.

După vreo zece minute s-a deschis o ușă, un cap roșcat s-a ivit și mi-a făcut semn să intru. Andreea a rămas afară.

Am intrat. Un cabinet cochet, frumos mobilat și utilat cu de toate.

Asistenta mi-a făcut semn să mă așez, mi-a pus un termometru la subraț și-a dispărut pentru vreo două minute, s-a întors cu doctorul.

Când am văzut doctorul, naivul de mine, m-am luminat la față. Un negru de doi metri, tuns ca mine, cu mustață și cioc ca mine, pe la vreo 40 de ani… fratele meu mai mare!

M-a întrebat în portugheză ce am. Sau cel puțin asta cred, că nu le vorbesc limba.

Am răspuns în engleză, relaxat și bucuros că am dat, în sfârșit, peste un friendly.

A ridicat ochii către mine, ciufut ca o gutuie necoaptă și mi-a zis No english. Sec, direct, fără inflexiuni ale vocii, fără pic de zâmbet.

– You don’t speak any english?!, l-am întrebat, uimit complet.

– We speak english în England and America. În Portugal… no.

– Francais?

– No.

– Italiano?

– No, no foreign languages! Only portuguese!

Cabral-Ibacka-la-Lisabona-2010Ghiogârț, Cabrale, că n-o scoți la capăt cu nazistul ăsta de culoare, nu voia în ruptul capului să parlească în altă limbă! Se uita la mine cu sprâncenele ridicate și arcuite, pur-și-simplu aștepta. Simțeam că încep să nu mai suport negrii…

Am băgat mâna după termometru, i l-am pus sub nas, apoi am căscat gura mare, invitându-l să-mi vadă amigdalele. Desigur, un gest intim, dar necesar.

S-a uitat la termometru, mi-a băgat o lanternă-n gât, apoi s-a pus pe scris. Eu… așteptam.

A terminat de scris, mi-a pus hârtia în mână și a început să vorbească. În limba lor vorbea, repede și repezit, eu nu înțelegeam nimic!

– Can I bring in my wife? She speaks spanish, and that is very close tu portuguese…

Nici n-a dat impresia că se gândește la ideea mea, mi-a făcut sec din cap că nu.

– If not, we do not have any way to speak. Please let me invite her in.

S-a uitat la mine cu o nețărmurită plictiseală. Într-un final și-a dat ochii peste capt și a încuviințat din cap.

Am ieșit afară, am strigat-o pe Andreea.

– Ce e?! E rău?!

– Știi cum e. Doar că nu mă pot înțelege cu hârâitul ăsta, că nu servește decât portugheză!

A intrat în cabinet. Hârâitul tocmai terminase de scris hârtia. A ridicat ochii către Andreea.

Și din momentul ăla m-am simțit fix ca într-un film!

Omul nostru s-a topit tot. S-a ridicat (mai c-a sărit, nu că s-a ridicat), i-a întins Andreei mâna, au făcut cunoștință apoi i-a făcut semn să se așeze pe un scaun.

A țipat ceva către asistentă și-apoi a început s-o întrebe de cafele, ceaiuri și alte tratații… a mea a început să-i explice în spaniolă de ce suferă subsemnatul.

Doctorul a dat din mână ceva de genul ”e timp, relax!”, și s-a așezat lângă ea pe alt scaun.

Era – brusc! – tot un zâmbet cu ea, îndreptase imediat spatele și băgase niște ocheade către a mea de ziceai că-i vreun ritual de cucerire la pârși plușați!

Eu… Mic, ce face ăsta, o arde cuceritor?!

Ea dă să răspundă, el o oprește și-i face semn să-l urmeze. Se ridică amândoi – Andreea uimită – pleacă în camera de lângă, ulterior am văzut că era biroul lui.

Și-acolo… ce crezi? Se pun pe povestit. Eu stăteam în cabinet, cu fundul în sus, cu febră și frisoane și auzeam de dincolo hohote de râs și dialog însuflețit. Apoi intră și asistenta cu cafele și sucuri!

Stau un minut, stau două, stau mai multe. Degeaba, ăla nu mai tăcea. O strig pe-a mea. Ea se ridică de-acolo și vine la mine:

– Mic, cred că doctorul tău tocmai mi-a bătut un apropo. Că nu mai are mult aici și că iese la o terasă, să bea ceva. Singur. Eu îl iau la porcăială!

– Stai, nu-l lua încă, pune-l să-ți explice tratamentul și ia-i rețeta pe care a scris-o, e acolo în colț.

Baragladina de doctor a revenit și el în cabinet, tot dădea să o întrebe pe a mea din ce țară vine, cu ce se ocupă… zici că era un film suprarealist, cu mine tremurând de frisoane iar el încercând s-o pună de-o discuție de salonaș.

M-am ridicat, m-am dus încet – dar sigur – și-am luat rețeta pe care el o lăsase abandonată, am deschis ușa și i-am făcut semn Andreei să ieșim. Am ieșit.

În ultima clipă i-am aruncat cea mai urâtă privire din lume. Dacă privirile ar durea… mare vânătaie ce i-ar fi  rămas!

Și am plecat, dar nu înainte să achităm nota. 270 de euro consultația!

Eram plin de nervi, după ce că mai avea puțin și-mi cerea nevasta de… nevastă, i-am mai și achitat o notă babană*!

Asta e, am dat banii și-am plecat. După vreo 2 ore a început să mă lase febra, după alte două zile a început să mă lase  și restul de nefericiri, eram aproape bine.

A cincea zi ne-am trezit la ușă cu un buchet imens. Lângă buchet un bilet.

De la cine crezi? Exact, de la doftor, mama lui de pofticios!

Din momentul ăla n-am mai lăsat nefasta singură deloc, tot timpul aveam impresia că ne urmărește doctorul stalker! Și de-atunci ea-mi tot spune, atunci când îi mai aduc câte o critică Nu uita, cicălitorule, că mă așteaptă un cabinet medical în Lisabona!

Ce să-i spui dacă are dreptate? :))

* bine, nota de la spital a decontat-o MasterCard, cardul meu are o asigurare de călătorie inclusă atașată atunci când îl folosești pentru plata cazării sau transportului. Bine, e un întreg pachet de servicii incluse: servicii medicale în caz de boală sau de accident, asistență medicală, transport de urgență în țară sau… repatrierea cu picioarele înainte, Doamne ferește!

Cât despre întrebarea din titlu… ia spune-mi, a încercat vreodată cineva să-ți cucerească iubita sau iubitul cu tine de față?

Cea de mai sus e una dintre pozele făcute în vacanța respectivă, după episodul cu doctorul cuceritor… cu mine în rol de babă friguroasă!

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
 • Catalin Zălog
  publicitate

  Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

 • Gigi
  • 05.08.2014

  Eu avand deja un obicei in a ma combina cu tipi aratosi mi s-a intamplat chiar de multe ori sa vad flirturi nesimtite, chiar de la colege sau prietene… care stiau bine ca e relatie inchegata etc, le durea in pix, credeau ca se uita bunaciunile mele la ele.. ha, ha, no way. Am avut una o vecina care s-a dat la 3 (trei) dintre ei. Cel mai tare a fost cand eram cu un francez aratos si care mai vorbea si româneste cu accent de se topeau gagicile pe sub mese… oriunde mergeam impreuna toate gagicile gramada, lesinate… poate mai vii pe la noi, poate la un cinema, ceva? penibil spectacol. Mai ales cand respectivul nu da semne de raspuns la flirt. Si prin cluburi se intampla des, veneau fetili sa se lipeasca lasciv… nasol.

  răspunde-i
 • Alina
  • 05.08.2014

  Cele mai recente:
  1. La un targ din Bucuresti, eu si EL incercam sa gasim alternative la niste ambalaje la cele pe care deja le folosim in firma. Ajungem la standul unui turcalete de vreo 34 de ani, iar una din angajate intra in vorba (foarte amabila) pentru a ne prezenta produsele. Spune cucoana vreo 3 propozitii… si hop, ii da turcalete un cot – semn ca se ocupa el de aici. O da la o parte si incepe sa povesteasca cu mine, lungindu-si buzele pana la urechi… Eu ma amuz, insa continui discutia aruncand cate o privire catre EL (era deja usor incruntat). Turcalete uitase de tot, imi facea propria prezentare… cum ca e praspat divortat de o constanteanca si ca ii plac romancele… restul va inchipuiti. Am ras o saptamana de al meu :)))
  2. La o nunta. Mirele afara pe terasa impreuna cu alti prieteni: Alina, daca te cunoasteam mai repede, nu ma insuram! :))

  P.S. Noroc ca EL e smart si stie ce are acasa 😀

  răspunde-i
 • didi
  • 04.08.2014

  Salut Cabral,

  Din pacate da..am trecut si eu printr-o chestie similara .

  Si cum ziceam..din pacate lui chiar i-a tinut ..ce pot sa spun e ca am avut o relatie de 4 ani cu o tipa si aveam planuri destul de marete impreuna..inclusiv casatorie .

  El ii facea avansuri zilnic (erau colegi la job) ,pana intr-o zi cand ne-am certat si a iesit la un suc cu el,cearta plus monotonia care se acumulase intre noi a aruncat-o fix in bratele lui ,ma rog long story short …portughezii sunt niste afemeiati care sincer ar merita castrati .

  Cert e ca si acum dupa un an si sase luni inca mi-e dor de ea…

  Nu sunt o fire violenta dar ma jur ca daca o sa il vad vreodata pe amantu’ ala parasit o sa aiba nevoie de o noua fatza.

  răspunde-i
 • ottilia
  • 03.08.2014

  Am auzit ca si Andreea va face o evadare cum ai facut tu. Sigur nu merge la Lisabona ?

  răspunde-i
 • Ionut
  • 01.08.2014

  De ce nu scrii o carte?…serios…ai un still chico cool de a povestii..sa fie despre intamplarile tale (voastre) amuzante si nu numai ! ::))
  ..ai vazut filmul ..chinese puzzle- 2013 ?

  răspunde-i
 • V
  • 01.08.2014

  Mie mi s-a-ntamplat ceva mai complicat… Eram intr-un club cu o tipa de care-mi placea, cu care “mi-a placut”, dar care era in momentul respectiv cu un altul (respectivul fiind in alt oras, iar concursul de imprejurari ma adusese pe mine cu respectiva pe care apoi am luat-o eu in primire, desi cred ca mai bine nu…). Ei bine, dupa vreo cateva beri si dans pe o muzica mai antrenanta ea s-a apucat sa agate aruncand ocheade in stanga si-n dreapta, moment in care eu am ramas ca-n fata unei integrale pe volum pe care nu stii de unde s-o incepi. Nu stiam de unde s-o iau, pentru ca n-aveam nici jurisdictia necesara, nici nu puteam acuza infidelitatea infidelitatii… Cert e ca pana la urma am plecat impreuna (culmea) de acolo, iar pe drum si-a cerut scuze ca a flirtat cu un tip care i-a obtinut si numarul de telefon. Nu mai zic ca omul m-a felicitat ca ea a plecat cu mine. In fine, situatia a fost dubioasa rau, dar gandindu-ma acum la ea e si mai amuzant cata stapanire de sine am avut ca sa rezist pana la sfarsit si sa vad deznodamantul.
  Baieti, nu va complicati indiferent cat de bine arata si cat de buna poate fi la calarie, ca pierdeti timpul…

  răspunde-i
 • Andreea
  • 01.08.2014

  Pe cand locuiam in Pitesti, aveam un iubit tare dragalas, cu care obisnuiam sa ma plimb seara de seara pi shentru’ 🙂 si intr’una din ele (serile zic) de manuta frumusel vedem in fata un domn care ne fixa (il fixa adica) cu privirea. In prima faza zice “oare sa fie vreun prieten de’al alor mei?”
  Ash dar de unde? Cand trecem pe langa dansul, uite asa simte al meu o mana gingasa pe fund alaturi de apelativul “frumosule” si “ce ochi ai!”
  Eh am vazut’o si p’asta! Urmarea: el vreo 5 minute de soc, iar eu 5 minute de ras cu lacrimi si dureri de burta intinsa pe trotuar :)))
  Avand in vedere ca iubitul meu de’atunci a fost “atacat” de un domn, se pune? :)) Asa ca eu zic sa dai cu saru’mana, ca domnului doctor negru nu i s’a pus pe tine! Ca era suficient un somnifer :))

  răspunde-i
 • Tino
  • 31.07.2014

  Larisa, arăti ca Andreea?

  • Larisa
   • 02.08.2014

   Draga Tino, nu vad ce legatura are intrebarea ta cu raspunsul meu. Nu, nu arat ca Andreea pt. ca nu exista persoane care sa arate la fel una cu cealalta (exceptie gemeni) daca insisti sa iti raspund la intrebare. Totusi daca intrebarea ta se refera la faptul ca am spus eu in randurile mele ca nu am patit in 6 ani asa ceva in Portugalia, nu ma refeream deloc la aspectul fizic sau la Andreea, ci la ceea ce a patit Cabral, nepunand in discutie comportamentul doctorului vis-a-vis de Andreea. Vroiam sa spun ca sunt ok, ca nu sunt xenofobi de fel.

   Sper ca te-am lamurit!

  răspunde-i
 • madalaina
  • 31.07.2014

  :)))) andreea a scris pe blog ca pleaca in vacanta. Ai verificat putin unde a mers?:)) zic si eu..

  răspunde-i
 • mariana
  • 31.07.2014

  esti magnific,minunat si un barbat adevarat…barbatia nu se arata dand cu pumnul ..va imbratisez cu drag pe amandoi

  răspunde-i
 • Loading...