Sari la conținut

Am scris acum câteva zile că am fost la Cluj, la Târgul de Crăciun și-am tras multe poze. Mă rog… nu mi s-a părut că am tras atâtea.

Adică… 300, după ce-am șters dublurile și nereușitele.

Din astea am mai șters 200*, că mă gândesc că aveți și voi o viață de trăit, n-o să stați să vă uitați la 300 de poze (mă rog, nici 100 nu cred că o să aveți timp/chef să vedeți).

Cum e târgul? Ni s-a părut foarte tare!

În primul rând este atmosfera. Care oricum la Cluj e altfel… dar la târg e și mai și. Lumea relaxată și liniștită, vorbe frumoase și o atitudine de vin sărbătorile, ne liniștim și noi…

La noi a fost complet nefericită cu mâncarea. Pentru că țin un regim acum… și nutriționistul nu mi-a trecut acolo pomana porcului, colaci, toate brânzele lumii, cârnați, ceafă de porc cu ceapă călită ori toate națiile de ciocolată de casă.

Pentru că… da, e mâncare de-ți cântă stomacul pe patru voci, nu altceva! Și de mâncat pe loc… și de luat acasă:

Dar la dulciuri e și mai rău… câteva zeci de variante de ciocolată de casă, alune îmbrăcate în ciocolată, tarte, turtă dulce… e nenorocire!

De la unele chioșchiuri am plecat vorbind singur…

Mai rău… la chestii de băut nu te iartă nimeni! 15 variante de vin fiert (nu e bun peste tot, la un stand l-am dat înapoi), țuică fiartă, mied, ceai de toate națiile, plus ciocolată caldă.

După ce mănânci și bei… o iei cu cadourile. Mi-au plăcut că multe standuri aveau obiecte făcute manual, din piele, lemn și piatră… chestii pe care nu le găsești prin alte părți și pot fi cadouri foarte reușite.

Dar ce am apreciat cel mai mult n-a fost ce se poate cumpăra cu bani… ci atmosfera.

Oameni calmi și calzi, liniștiți și prietenoși, alături de care te simți bine când ronțăi un cârnat și bei un vin fiert.

A, și așa… ca o chestie: toată treaba asta la Cluj au făcut-o din bani privați. Din câte am înțeles, Primăria a venit doar cu cupola luminoasă (nu știu cum să-i zic…).

Simpatic și conceptul ales de ei, cel cu Familionul, concept care se regăsește și în numele multora dintre căsuțe/standuri.

Am pus mai jos galeria foto. Sper să-ți placă ce-am găsit acolo…

*cred că au rămas 100, dar nu-s sigur. Adică am șters multe dintre ele, dar nu m-a lăsat inima să tai în carne vie… :)

7 comentarii despre "100 de fotografii de la Târgul de Crăciun de la Cluj"
 1. Piticu21

  meam :)

  Imi plac pozele, sunt multe, ca la mine :)

  Tranteste si tu un plugin de galerie foto ca sa pot sa dau sageata dreapta si sa le vad :)

 2. Monica Panghe
  Monica Panghe

  ft frumos ! trebuie să ne bucuram de acest târg de altele din marile orase! BRAVO! ( spune o persoană care locuiește intr-un oras mare dar, unde nu există nici târg, nici atmosfera liniștită și tihnită….Constanta….si poate am fi meritat și noi)

 3. Stefan

  Asa mai vedem si noi ceva frumos. Ca la noi e cam tiganie.

 4. Oana Niculcea
  Oana Niculcea

  OAU!!!!! Si la noi e dragutel ( Timisoara ) dar nu are originalitatea celui de la Cluj. Covrigii aia din ciocolata m-au imbolnavit …..

 5. Romica

  Fain ici’sa la Kolosvar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.