Ți-e frică de cancer? Mi-e frică de cancer.

Ăsta este un articol de informare. Nu mă aștept să rupă barierele interneților, să facă vizualizări ca o știre despre genunchi în ochi și bâte pe ceafă, dar e scris sincer și deschis… și vorbesc în el despre alegerile mele directe pe tema asta.
Dacă informațiile te ajută să iei o hotărâre, oricare ar fi aia, eu mă bucur.

Sunt genul care trăiește optimist. Nu văd belele peste tot, nu văd boli și necazuri… ba chiar din contră.
Totuși, dacă ne punem la un pahar de vin alb de vorbă… probabil că ajungem să vorbim și de frici.
Și-atunci îți spun sincer și deschis, de cancer mă tem.

Mi-e frică în primul rând pentru încă nu ne-am prins de la ce-l facem. În esență, lista cu chestiile despre care se spune că provoacă sărăcia asta de necaz este interminabilă și cuprinde… cam orice faci. Trăitul în sine pare că e una dintre cauze…
Și mi-e frică și pentru că la noi se scapă mult mai greu de cancer decât se reușește prin alte țări.
Nu e o acuzație, nu mă lamentez, e doar o constatare.

Rezolvare? Păi… există doar să te pregătești de necaz.
Și la pregătirea asta avem mari probleme.
Acum ceva ani, am vândut asigurări de mașină și casă. Și-a mers bine.
Apoi am trecut pe asigurări de viață și a fost… aproape imposibil.
Cumva cultura țării, felul nostru de a fi… nush ce e, dar când aud ai noștri de asigurare de viață parcă te și văd cum îi târâi spre groapă… nu invers!

Am prieteni care au trecut prin cancer. Și mi s-a părut groaznic că pe lângă boala în sine au avut constant și stresul cu banii.

Ziceam mai sus că o parte a soluției este pregătirea.
Cum o faci? Printr-o asigurare de viață.

Articolul ăsta este scris la propunerea Allianz-Țiriac. Dar atrage atenția asupra asigurărilor de viață în general.
După ce citești ce-am scris aici, caută prin piață și alege ce asigurare vrei și alege și la ce asigurător vrei s-o faci.
Daaaar… gândește-te serios la treaba asta. Pentru că nu știm niciodată ce rezervă viitorul… și nu ești în țara în care să lași viitorul să te surprindă. Cel puțin nu în zona asta de sănătate…

Așadar, ce ar trebui să susțină o asigurare de viață cum trebuie?
O sumă asigurată decentă, care să susțină mare parte sau tot tratamentul. Ar trebui să te lase să alegi între clinici / spitale din România și din străinătate. Ar trebui să acopere invaliditatea, decesul și eventualele afecțiuni.
Și ar fi foarte bine dacă ai plăti-o ani la rând… degeaba.

Bun. Hai să luăm, de exemplu, asigurarea Life-Help.
La diagnosticarea cu o boală gravă, nu doar cancer, primești o sumă între 10.000 și 100.000 de euro, dar și sprijin în organizarea tratamentului.
Și partea bună e că nu te aleargă nimeni să plimbi hârtii, folosești banii cum crezi tu de cuviință, nu e nevoie să depui niciun document justificativ.
Cu niște limitări, în asigurare sunt protejați și copiii între 0 și 21 de ani. Și poți include și partenerul de viață.
Acoperă 100.000 de euro tot tratamentul? Nu știu (și nici n-aș vrea să aflu, de ce să mint…), dar mă gândesc că altfel te apuci de tratament când nu intri în economii, nu iei împrumut ori nu trebuie să te apuci să vinzi casa…

O fi nevoie de mai mult? Ai varianta Protect, poți adăuga mai multe clauze ca să fii acoperit cât mai bine. Dar, desigur, mai multe clauze înseamnă mai mulți bani.

Dacă ai Protect poți alege să te tratezi de orice afecțiune medicală gravă în străinătate și se pot cheltui până la 1.000.000 euro (tratament în clinici de-afară, transport, cazare și alte costuri – poți lua și însoțitor cu tine cu clauza Tratament medical în străinătate).
Și o să-ți spun ce mi-a spus mie omul când am cumpărat asigurarea: Dacă nu te faci bine cu un milion… sigur nu mai e vorba de bani în plus.

Tot la Protect primești bani și în caz de accident, ori dacă ai nevoie de spitalizare și intervenție chirurgicală. Dar și în caz de invaliditate permanentă.
Sau – hai s-o spun pe șleau –  în caz că e cu plecare în lumea celor drepți și înflexibili, familia primește o sumă bani pentru a lua măcar presiunea financiară de pe capul lor.

Ai întrebări?
Intri la ei pe site și-ți răspund rapid… cu tot cu costuri. Suni reprezentatul de vanzari si te ajuta sa gasesti asigurarea potrivita
Ai aici un film despre Life-Help. Și aici unul despre Protect.
Și aici pagina cu toate variantele de asigurări de viață de la Allianz-Țiriac.

Cum e la mine? Eu cred sincer că astea nu sunt niște cheltuieli pe care să le susțină omul singur.
La necaz nu trebuie și nu vreau să alerg după bani și să ajung să aleg tratamentele în funcție de care-i mai ieftin.
Și, desigur, oricât de buni sunt doctorii de la noi, sunt șanse destule ca tratamentul într-o clinică dedicată de-afară să fie resimțit mai bine de sufletul pacientului. Și de trup, poate.
Și contează o a doua opinie, fie că vine de la un doctor de la noi ori de la unul de-afară.
Cumva, într-o încercare de genul ăsta, să ne ferească Cel de Sus de-așa ceva, omul n-ar trebui să fie singur, ar fi bine să primească sprijin, inclusiv financiar.
Deci… cred în asigurări de viață 1000%. Acum… cât m-a dus capul, de-ai mei m-am ocupat. Ține de tine să vrei să faci și tu ceva pentru tine și-ai tăi.

Pe aceeași temă

Comentarii

Lasă un comentariu la acest articol...
  • Catalin Zălog
    publicitate

    Colaborez cu cabral de prin 2014. Îmi place pentru că apreciază serviciile mele.

  • Ana
    • 07.05.2022

    Asigurările de sănătate sunt foarte importante, nu numai pt cancer, ci pt orice boala care poate apărea și îți cere tratament. Din pacate prea putine persoane văd importanta unei asigurări, și avem nevoie de mai multe campanii de informare.
    Totuși, titlul articolului mi se pare foarte dur, mai ales pentru persoanele trecute prin boala și Doamne Ajuta in remisie, sau pentru aparținătorii pacienților.
    Sper sa nu fie nevoie sa apelezi tu, sau familia ta la asigurare. Multă sănătate!

    răspunde-i
  • Mario
    • 06.05.2022

    CABRAL AI UN PARC NUMIT DUPA TINE!
    Cauta Parcul Cabral Ibacka pe Google.

    răspunde-i
  • Loading...