Sari la conținut

Au fost pe la noi mai multe evenimente în care diverși domni s-au crezut John Wayne și-au scos pistoalele în plină stradă. Ba, ca să fie western adevărat, au mai și tras, unii dintre dânșii.

Cumva, după greaua moștenire ce s-a încheiat în ’89, românilor le-a rămas în cap că pistoale au ori hoții, ori vardiștii.

Ceea ce, având în vedere numărul de mândri posesori de bâte ce le rotesc gospodărește pe deasupra capului pe străzile patriei… e o chestie cumva bună.

Că te gândești că ăia de-aveau bâta pusă cuminte în stânga scaunului sau în portbagaj… trec degrabă la pistoale.

Totuși, pe lângă pistolarii neamului, sunt mulți posesori de arme de apărare (fără proiectil letal) care  nu le scot din casă decât pentru a merge la poligon.

Eu am un exemplar mai vechi, cu glonte de cauciuc. Îl am de câțiva ani și iese din casă rareori.

De ce nu-l iau cu mine? Că nu-s atât de prețios încât să mă gândesc că va dori cineva să răpească 125 de kile de dulceață, oricât ar fi ea de dulce.

Îl țin acasă, cumințel, e scos doar pentru poligon și la revizii.

De ce îl am? Pentru că există două tipuri de hoți care intră în case.

Cei care supraveghează victima și nu vor intra în casă decât atunci când știu sigur că nu-i nimeni acasă.

Atacă doar la pont sau după o pregătire amănunțită. Pentru că la condamnare diferența e uriașă între furt / tâlhărie / tâlhărie cu violență.

De ei nu mi-e frică. Am două televizoare mai vechi, un PS4 și o mașină de spălat mai acătării. În rest… bani nu țin în casă, desktop-ul este o vechitură, aparatele foto sunt cu mine tot timpul… nu prea au ce să ia. În plus, avem alarmă legată la Poliție firmă de securitate. Și un trei cane corso care stau în casă atunci când suntem plecați.

Categoria cealaltă sunt ăia de-atacă de tembeli. Cred ei că fac rahatul praf și intră de nebuni, asumându-și, din diverse motive, riscurile. De ei mi-e teamă. De ce? Pentru că de frica de a nu fi prinși sau de a-și lua bătaie… atacă ei. Și nu vin cu mâinile goale.

În general pentru asta unii consideră că ar fi bine să aibă la casa omului și o armă cu care să se poată apăra.

Și aceștia… de obicei țin pistoalele acasă, în seif, așa cum zice legea.

E bine să ai pistol?

Nu știu. Mă gândesc că-i bine să-l ai… degeaba. Să nu fie nevoie de el nicicând.

Ar fi bine să aibă toți pistoale? Nu-i treaba mea, dar faptul că legea este foarte puțin permisivă, că examenele medicale sunt amănunțite, că pentru examenul teoretic trebuie să înveți, că ai trageri anuale, că Poliția este atentă și face vizite la domiciliu pentru asta… toate astea mi se pare bune.

Sunt bun la tir? Nu știu, poate ne întâlnim cândva prin poligon… :)

17 comentarii despre "Care-i faza cu pistolarii de pe străzi?"
 1. Dan

  Prietene, chiar esti o dulceata. Si ai “mana” la scris.
  Cu deosebita stima si prietenie,
  prof.dipl.ing.
  Bandrabur Gheorghe-Dan

  răspunde
 2. daniela

  Alarma legata la politie?! Poti detalia, te rog?

  răspunde
 3. Andrei

  Avand in vedere ca legea spune ca trebuie sa tii pistolul in seif, ce te faci cand iti intra hotii in casa, in general cel de-al doilea exemplu prezentat de tine? Si sunt mai multe de spus pe marginea acestei legi…

  răspunde
 4. Swiby

  Vorbim cand s-o face putin mai cald, poate te tenteaza un outdoor shooting session.

  răspunde
 5. Elena V

  M-a pus pe ganduri articolul tau. Am teama de hoti…nu ca ar lua cine stie ce din casa, ca prea multe de valoare nu-s, dar raul pe care il pot face avand in vedere faptul ca am 2 copii mici si unul care sta sa vina…si la cat sunt de fricoasa, noaptea ma incui si in camera cand nu e sotul acasa :)) Eu abia stiu sa tin bine lingura-n mana, dapai un pistol :)) Dar in ultimul timp am ramas masca cand am vazut cati cunoscuti au pistoale…cred ca, mai nou, devine si o moda, nu neaparat o necesitate…

  răspunde
 6. Sorin Tingirică
  Sorin Tingirică

  Asta ne-ar mai trebui! Dezlegare la pocnitori… Românii se războiesc și pentru o șicană în trafic, să le punem și puşcoace în mîini?

  răspunde
 7. Mihai

  S-a activat mosneagu din mine la penultima fraza la un dezacrod :))

  răspunde
 8. Andrei

  Cabral, imi poti spune te rog de unde ai luat castile de protectie?
  Caut pentru cel mic, sa mergem la spectacolul aviatic. Vara trecuta am fost si e absolut fascinat, insa trebuia sa-i tin mainile la urechi cand treceau avioanele pe langa noi.

  Multumesc!

  răspunde
 9. Sorin

  A fost demonstrata ineficienta celor cu gloante de cauciuc in diferite clipuri pe youtube. Daca dai de o matahala imbracata cu 2 randuri de haine nici nu va simti acel glont .. nu va face decat sa il enerveze.

  răspunde
 10. Johnny

  Salut Cabral! Am si eu un t910 exact ca al tau si nu am apucat sa trag cu el, pe forumuri am vazut ca lumea nu e multumita de modelul in cal. 10×22, cica ar da blocaje, daca mi-ai putea spune si mie obiectiv, cum te impaci cu el? Ai baza sa tragi cateva cartuse fara sa se blocheze? Ps eu am cateva cartuse Libra, poate ai tras cu ele si imi poti spune cun se comporta. Multumesc!

  răspunde
  • Cabral Ibacka

   Salut. Am tras mult cu al meu, nu mi s-a blocat nici macar o data.
   Poate unii au avut si experiente de genul asta, nu zic nu… doar ca eu n-am patit-o vreodata.
   Si am tras ceva cu el…

 11. Johnny

  Multumesc pt. raspuns, e bine de stiut ca ai pe ce te baza in caz de nevoie. O sa il vad si eu pe al meu cum se comporta in timp. Astept mai multe articole de genul. Multa sanatate!

  răspunde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *