Sari la conținut

Cititi ce scrie mai jos. Nu stiu daca este pe bune si nici de la cine vine.

Daca cineva se pricepe macar in parte sa ne spuna si noua daca info-urile sunt reale.

Apoi… daca cineva stie autorul sa mi-l zica si mie, sa-l semnez. Merci!

Asadar… medicamentele ucigase:

Va prezentam in acest articol o serie de scandaluri in care industriile farmaceutice din intreaga lume au fost implicate de-a lungul timpului si denumirile unor medicamente care au ucis mii de oameni. In cazul fiecarui astfel de medicament precizam daca este comercializat in Romania si eventual de ce companie si sub ce denumire (daca aceasta este modificata fata de cea originala).

Din cauza efectelor secundare grave o serie de medicamente au fost retrase de pe piata in unele tari. Cu toate acestea ele continua sa fie comercializate in alte tari. Romania este o buna piata de desfacere pentru multe medicamente criminale interzise in alte state.

Efecte secundare grave inseamna moarte si boli severe datorate medicamentelor respective. In general, din punct de vedere legal, numai moartea sau vatamarile majore ale sanatatii celor care au folosit un anumit medicament pot duce la interzicerea acestuia. Rareori se aju nge la interzicerea unui medicament datorita unor simptome considerate „minore” si aceasta se face de regula abia dupa decenii de folosire.

Iresponsabilitatea, cinismul si lacomia dupa castiguri a celor care detin companii din industria farmaceutica sunt atat de mari, incat chiar si in cazurile de interdictie, medicamentele continua sa fie fabricate si vandute mai departe in alte locuri pe glob. Aceasta deoarece interdictia ramane valabila doar in tara in care exista „victime recunoscute” si in care autoritatile responsabile au luat masuri. Prin urmare, medicamente interzise in Anglia sau Germania se vand mai departe in SUA, Africa sau alte tari si invers. Deci industria farmaceutica vinde mai departe substante care produc boli mortale , desi SE STIE foarte bine acest lucru.
Industria farmaceutica este interesata sa vindece oamenii, ori mai degraba sa castige cat mai mult i bani din vanzarea de medicamente?

Zeci de medicamente sunt scoase de pe piata anual datorita efectelor secundare grave

Un prim exemplu este siropul de tuse cu Clobutinol. Acesta, dupa ce a fost folosit intens timp de peste 40 de ani, a fost interzis in 2007, constatandu- se ca produce dereglari ale batailor inimii. Iata cateva dintre numele sub care a fost folosit: Silomat, Clobutinol, STADA, Tussed, Rofatuss, Nullatuss.

In Romania medicamentul Silomat pe baza de Clobutinol, produs de catre compania Boehringer Ingelheim a fost disponibil in farmacii fara prescriptie medicala pana in 2007. Apoi…acesta a fost retras de pe piata si in tara noastra, in urma unei directive a Agentiei Europene pentru Evaluarea Medicamentelor. .
Medicamente vechi, care sunt in circulatie de decenii si nu au fost supuse niciunui test, se vand mai departe in unele tari, desi acolo unde au fost testate au fost interzise. Pana in anul 1978 industria farmaceutica nu era nevoita sa probeze in vreun fel ca medicamentele au efectele mentionate in prospecte. De atunci incoace se arata – cu niste teste pe animale, teste care de fapt nu dovedesc nimic – ca medicamentele au efect asupra animalelor. Mai precis ca animalele nu mor imediat cand aceste medicamente, facute de fapt pentru oameni, le sunt date cu forta in conditii total nenaturale. Doar ca testele pe animale nu au absolut nicio valoare stiintifica.

Scandaluri socante legate de medicamente:

– Sprayul pentru astm Isoproterenol, comercializat sub numele de Isuprel , a ucis in anii `60 in jur de 3500 de pacienti. Cu toate acestea el se comercializeaza in continuare in tara noastra si este prescris in diverse afectiuni ale inimii.
– Medicamentul Stilbestrol a fost dovedit ca producand tumori uterine si mamare la femei si a fost scos de pe piata in unele tari europene. In Romania este produs si comercializat de patru companii farmaceutice: Amniocen, Farmacom, Imedica, Mediplus Exim.
– Un scandal legat de cunoscutul Paracetamol a avut loc in Anglia in 1971. 1500 de pacienti au fost internati in spital in dupa ce au luat Paracetamol. Cei mai multi au avut probleme si mai mari in spital din cauza tratamentului ulterior.
– In SUA medicamentul Orabilex a creat boli de rinichi care au dus la moarte.
– Somniferul Contergan a facut ca zeci de mii de copii sa se nasca degenerati fizic. In Germania, in anul 1958 producatorul acestui „medicament” a trimis peste 40.000 de scrisori la doctori convingandu- i ca acesta este cel mai bun somnifer pentru gravide si mame care alapteaza copii. In ciuda scandalului legat de Contergan concernele farmaceutice au continuat sa vanda otravuri la gravide si copiii. In 1978 s-a facut cunoscut public ca medicamentele Primodos, Amonorn, Duogynon, Bebendox si Bndectin au condus la malformatii ale noilor nascuti..
– In 1970 au fost scoase de pe piata tranchilizantele Pronap si Plaxin pentru ca produceau moartea noilor nascuti.
Trilergan a fost confiscat de politie in 1975 in Italia pentru ca producea hepatita (deci hepati ta nu vine neaparat de la un virus, asa cum se crede).
Flamanil, un medicament reumatic, a fost retras in 1976 de pe piata, dupa ce s-a constatat ca duce la pierderea constiintei. Acest medicament se comercializeaza in continuare in Spania.
– In 1979 a fost recunoscut in mod oficial ca Valium creaza dependenta, chiar si in doze mici. Mai mult de 15% din americanii adulti luau regulat Valium.
– Inhibitorii de apetit Preluin si Maxiton au fost scosi de pe piata in Germania dupa ce s-a constatat ca afectau grav inima si sistemul nervos.
– Medicamentul pentru afectiuni ale inimii Eraldin, prescris intre 1970 si 1975 la un numar de peste 100..000 de britanici, a cauzat daune la ochi si intestine, precum si numeroase decese. Eraldin exista in farmaciile romanesti.
– S-a constatat ca antinevralgicul Phenacitin, care s-a vandut in lume sub 200 de nume diferite, impiedica functia rinichilor, chiar distrugandu- i complet, produce tumori la rinichi si distruge globulele rosii din sange.. Un alt antinevralgic, Amydorphirin a fost interzis in peste 160 de tari (nu in toate, in multe se mai vinde inca) fiindca impiedica formarea celulelor albe din sange, ceea ce conduce la moarte. Antinevralgicele si antireumaticele Tanderil si Butazoludin (Ciba-Geigy) au condus in intreaga lume la moartea a peste 10.000 de pacienti.
– Unul dintre cele mai populare medicamente din Romania, algocalminul, este unul dintre cele m ai otravitoare remedii de pe piata.. Algocalminul este interzis in marea majoritate a tarilor si drastic restrictionat in restul statelor. Medicii spun ca medicamentul poate provoca o boala fatala, care distruge celulele din maduva osoasa, aflate in stransa legatura cu celulele sangvine. Din cauza lipsei de informare, romanii profita de pretul accesibil al medicamentului, cumparandu-l la scara larga, chiar daca in tari precum Belgia, Olanda, Finlanda, Suedia, Danemarca acesta este trecut la categoria otravuri.
– In 1978 medicamentul complet nefolositor Oxichinolin, prescris in probleme digestive, a provocat un scandal mondial: peste 30.000 de oameni au orbit ori le-au paralizat picioarele dupa administrarea sa. Acest medicament a provocat si numeroase decese (peste 1000 numai in Japonia).
– In 1977 a fost r etras de pe piata Phenformin, un medicament pentru diabetici, dupa ce facuse peste 1000 de victime in fiecare an!
Rasperpin, medicament impotriva hipertensiunii, creste de trei ori riscul de cancer la san, creeaza cosmaruri si depresii si se banuieste ca produce tumori la creier, la hipofiza, la piele, la ovare si la uter.  in prezent se comercializeaza si se gaseste si in farmaciile romanesti
– New York Post a scris ca peste 852 pacienti carora le-a fost injectat medicamentul pentru inima Epinepheren au decedat.
– „Daily Telegraph” a facut cunoscut in 1983 ca anestezicul Hypnomidate a condus intr-un spital de urgenta din Glasgow la o crestere rapida a deceselor. Medicii au refuzat insa sa publice numarul deceselor in randul celor care au urmat tratamentul cu acest medicament. In Romania inca se mai foloseste in spitale, anestezic administrat ca solutie injectabila.
– In 1983 au fost publicate in Suedia dosare secrete de la firma Ciba-Geigy din care reiese ca concernul era informat de moartea la peste 1182 presoane din cauza antireumaticului Butazolidin si Tanderil. Dupa alte surse cifrele adevarate ale deceselor din urma acestor medicamente este de peste 10.000. La noi in tara se comercializeaza inca Tanderil ca medicament antireumatismal.
– New York Times a scris in 1984 ca medicamentul Selacryn 1980 a fost retras de pe piata dupa ce au fost recunoscute peste 510 cazuri de distrugere a ficatului si de moarte.
– Dupa ziarul Guardian din 4 ianuarie 1985, medicamentul impotriva infectiilor cu ciuperci Nizoral a condus la 5 decese si la 77 de cazuri grave de boala.
– In martie 1985 ziarul Neue Presse, a raportat ca Fansidar, medicament impotriva malariei, a condus la boli de piele grave, cu pericol de moarte.. In Romania medicamentul este recomandat de medicii parazitologi pentru tratarea toxoplasmozei. Se comercializeaza in farmacii.
– In iulie 1985 ziarul Guardian scrie ca somniferele Largactil au fost scoase de pe piata pentru ca au condus la disfunctii grave ale creierului.. Substanta cunoscuta si sub numele de largactil sau torazina este un neuroleptic de veche generatie, utilizat inca in unele spitale de psihiatrie.. Acesta are efecte dezastruoase asupra organismului. . Cifra victimelor se ridica la un milion de oameni care s-au imbolnavit de dischinezie, dereglari ale aparatului locomotor sau au pierdut pentru totdeauna capacitatea de a controla muschiul limbii sau intregul corp.
– In decembrie 1985 concernul Ciba-Geigy a fost pus in situatia de a recunoaste public ca a falsificat datele de la 46 de antibiotice si de la alte medicamente atunci cand au fost cerute de Ministerul Sanatatii  si OMS.
– In mai 1985 autoritatile din SUA si Marea Britanie au interzis prescrierea de hormoni care stimuleaza cresterea, pentru ca pacientii care ii folosesc se imbolnavesc de infectii nevindecabile, chiar la multi ani dupa aceea. Hormonii respectiv au fost obtinuti di n creierul mortilor!
– In decembrie 1985 Guardian a raportat ca antidepresivele Merital si Nomifensin produc oprirea rinichilor, anemie si pneumonie. Nomifensin este prescris in Romania in cazurile consumatorilor de droguri. Tot in decembrie 1985 acelasi ziar a raportat ca peste 2000 de oameni s-au imbolnavit din cauza medicamentului Felden administrat pe cale rectala. Acest medicament se gaseste azi in farmaciile romanesti. 77 de pacienti au murit, aproape toti din cauza ruperii si sangerarii intestinelor. Concernul Pfitzer (producatorul Viagra) a declarat ca si mai inainte ca acest medicament este „suportat bine” de pacienti.
– Vaccinul HEXAVAC folosit din anul 2000, cu care au fost vaccinati deja 1,5 milioane de copii in Germania a fost scos in anul 2005 de pe piata fiindca „nu functioneaza cum s-a asteptat si nu ofera protect ie”. Asta e declaratia oficiala, probabil ca producea boli sau moarte evidenta. Mortii si cei ramasi bolnavi pe viata din cauza vaccinurilor nu prea apar in presa. Si in Romania a fost folosit acest vaccin, dar acum este retras de pe piata.
– Vaccinul impotriva bolilor create de capuse, TicoVac, singurul vaccin de acest gen pentru copii, a fost scos in 2006 de pe piata fiindca producea febra puternica si efecte secundare masive.
– Medicamentul Vioxx al Firmei Merck pentru artroza si dureri la incheieturi luat de peste 120.000 de pacienti in Germania a fost scos in octombrie 2004 de pe piata fiindca producea atac de inima si boli de inima. Desi firma stia de efectele negative cauzate de acest medicament cu mult timp inainte, nu au retras medicamentul de pe pi ata decat in 2004, la presiunea autoritatilor. Acest medicament a fost retras si de piata romaneasca.
– Antiinflamatorul Prexige al companiei Novartis impotriva artritei a fost scos de pe piata in august 2007 fiindca mai multi pacienti au murit dupa ce l-au luat. Medicamentul Bextra pentru artrita de la Firma Pfizer a fost scos de pe piata in 2005 din cauza riscului major de atac de cord si congestie cerebrala. Aceste medicamente nu au autorizatie de punere pe piata in Romania.
Zelmac, medicament impotriva afectiunilor digestive, care se vinde in Romania la ora actuala, produs de compania Novartis, a fost scos de pe piata in Germania in aprilie 2007, desi nici macar nu fusese aprobat inca, fiind folosit ilegal de catre doctori in scopul testarii lui pentru industria farmaceutica.
– Un scandal foarte mare cu multe victime: Lipobay, un medicament care scade colesterolul, a fost scos in 2001 de pe piata. Acesta cauzase sute de decese. Concernul Bayer, care l-a produs a fost dat in judecata de peste 1000 de ori datorita acestui medicament.
Thyreotom forte, un medicament pentru suplimentarea aportului de hormoni tiroidieni la pacienti cu hipotiroidie a fost scos de pe piata in Germania in 2005. In Romania in continuare este prescris de medici si se gaseste in farmacii.
Ketotifen, un medicament pentru tratamentul de lunga durata in astmul bronsic alergic sau cu componenta alergica, bronsita alergica si tulburari as tmatice a fost scos in 2006 de pe piata in Germania, din cauza efectelor secundare  grave la nivelul globului ocular si al rinichilor. In Romania se gaseste in farmacii.
Terfenadin, antialergic, a fost scos de pe piata in mai multe tari europene. In Romania se gaseste sub denumirea de Histadin, un sirop folosit in tratamentul simptomelor multor afectiuni alergice si in prevenirea si tratamentul reactiilor alergice la transfuzia de sange.

Tenuate Retat – un medicament care scade pofta de mancare, a fost scos de pe piata in Germania in anul 2000.

Merzol, medicament pentru alergie solara a fost scos de pe piata in 2005 din cauza efectelor secundare grave.
– FDA a recomandat in 2000 firmei Glaxo-Wellcome sa scoata de pe piata medicamentul Lotronex
Exanta, bazat pe substanta Ximelatragan si aprobat din 2004 impotriva trombozelor a fost scos de pe piata in februarie 2006 in Germania din cauza efectelor negative grave asupra ficatului. Acest medicament nu a fost comercializat la noi.
Trovan, antibiotic pentru intestine, din cauza mortii unor pacienti care au luat acest medicament., a cauzat morti si vatamari grave, astfel incat a fost scos de pe piata dupa un singur an de zile. De si la testele dinainte de aprobare se constatase ca Trovan dauneaza ficatului, Firma Pfizer nu a considerat ca este periculos.. Comentariul Firmei: „Trovan a fost cel mai bine testat medicament de pe piata, cu mult mai bine decat penicilina de exemplu”. Oare cati morti si bolnavi creeaza medicamentele care nu sunt testate asa de bine, daca unul testat asa de bine duce la moartea pacientilor fiind interzis dupa un an? Legat de acelasi medicament, autoritatile nigeriene au dat in judecata Pfizer si acuza compania farmaceutica de implicarea in moartea unor copii carora li s-a administrat Trovan, in perioada in care acest medicament nu era inca aprobat, in timpul unei epidemii de meningita..
Parkinsan, medicament impotriva maladiei Parkinson, de la Firma Byk Gulden, vandut de peste 130.000 de ori pe an, creeaza dereglari mari ale ritmului cardiac, care pun in pericol viata pacientilor care il folosesc. Se cerceteaza daca va fi interzis. Firma se scuza cu citatul „Functionarea si siguranta lui au fost dovedite prin studii”.
– Despre Urethan medicii spun ca vindeca leucemia. S-a constatat insa ca el creeaza cancer la ficat, plamani si maduva oaselor.
Methotrexat, de asemenea impotriva leucemiei, a produs tumori si a dus la anemie grava si ruperea intestinelor. In Romania este comercializat si prescris in reducerea dureriilor si a tumefactiilor articulare.
Mitothan, un alt medicament impotriva leucemiei, duce la moartea rinichilor secundari. La noi se gaseste sub numele de Lysodren si este utilizat pentru tratamentul cancerului stratului exterior al glandei suprarenale. Este produs de laboratarele Hra Pharma – Franta.
– Antibioticul Isoniazid duce la moartea ficatului. Acesta este comercializat in Romania.
– Antibioticul Kanamyzin produce insuficienta renala si ataca nervii auzului.
Bismut, medicament prescris impotriva diareii si chiar si a constipatiei (sic!) produce intoxicatii grave. In Franta au fost cunoscute mai multe mii de a stfel de cazuri.
– In 1984 ziarul Daily-Mail a reportat ca medicamentul impotriva acneei, Roacutan, medicament care se prescrie si in prezent, a condus, la jumatate din copiii mamelor care l-au luat in timpul sarcinei, la malformatii foarte grave. Roacutan este prescris in continuare de doctorii romani.

40 comentarii despre "Medicamentele ucigase."
 1. Cardreader
  Cardreader

  Wooooow!

  răspunde
 2. ipo

  Semi fake sau fake de tot: „- Trilergan a fost confiscat de politie in 1975 in Italia pentru ca producea hepatita” De cand se ocupa politia de securitatea medicamentelor? Sau a facut comissaro Cattani si medicina la seral?

  răspunde
 3. crysse (viitoare farmacista ;) )
  crysse (viitoare farmacista ;) )

  Sunt false informatiile.Ce medic este atat de cretin sau atat de nestiutor sa prescrie Roaccutane femeilor gravide,cand se stie ca o femeie insarcinata nu are acnee(sau daca a avut inainte, in sarcina sigur ii trece,datorita reglarii hormonale)si mai ales ca majoritatea medicamentelor sunt contraindicate in sarcina(exceptie a celor medicamente care sunt prescrise dupa o evaluare a riscurilor).Ketotifenul nu are nici o legatura cu efectele asupra globului ocular…exemplele pot continua.
  Acest articol are alt scop…

  răspunde
 4. Mariana

  Orice medicament are un efect bun si zece efecte adverse posibile, ideea e ca, in momentul, in care se prescrie un tratament se cantareste necesitatea folosirii lui in cazul pacientului respectiv. De asemenea, cunoscand posibilele efecte negative se urmareste si evolutia viitoare a pacientului printr-o serie de investigatii complementare. Astfel se poate stabili– medicamentul amelioreaza simptomatologia afectiunii pacientului, insa ii distruge ficatul, rinichii ,etc si atunci nu se merita, asa ca hai sa trecem la urmatorul stadiu al protocolului de tratament. Din pacate asa e in medicina, niciodata nu poti spune sigur „1+1=2” si niciodata nu poti stii cum o sa reactioneze cineva la un tratament, desi altii 20 au fost ok.

  răspunde
 5. smara

  cam multe prostioare, desi nu neg ca industria farmaceutica este totusi o afacere si daca nu vinde , s -a terminat povestea.
  Efectele adverse ale unui medicament sau altul sunt diferite de la o persoana la alta, depinzand foarte mult de statusul general al pacientului, de susceptibilitatea lui de a face anumite boli/ afectiuni, de factori genetici, etc. Si ca un pacient sa fie declarat mort dintr-o oarecare cauza , trebuie sa existe o legatura stransa, cuantificabila, demonstrabila intre respectivul medicament si deces.e ca la gripa porcina: pacienti cu boli cardiace, boli hematologice, care reprezinta o stare de deficienta imunologica a organismului au decedat datorita bolii de baza preexistente. sunt atatea persoane sanatoase, care au contactat asa-zisa gripa porcina si nu au patit nimic, pentru ca sistemul lor de aparare era in stare buna.
  metotrexatul e chimioterapic, adica anticanceros, in principal.preferi sa te tratezi de cancer si sa risti oarecum sa faci o anemie(care este uneori si una din manifestarile tumorilor)pe care o poti trata foarte usor?sau sa nu te tratezi de cancer pentru ca te gandesti ca faci anemie si sa astepti sa mori de leucemie?
  izoniazida se foloseste in tratamentul TBC, care la noi e in floare. POATE da uneori modificari ale enzimelor hepatice, dar atunci se ajusteaza doza si cu siguranta nu se ajunge la insuficienta hepatica. deci?ce preferi?un risc ipotetic sau un risc real?
  oricum industria farmaceutica traieste muuult de pe spatele celor care manipuleaza populatia cu nu stiu ce noua gripa porcina, ovina , canina, blablabla, ca nu se stie ce mai apare si HOP o singura firma poate produce vaccinul. Romania cumpara milioane de doze , ca acum, cand a trecut valul sa le distruga! au mai si expirat, pe deasupra, bani aruncati pe fereastra!

  răspunde
 6. Cami

  Despre Algocalmin citisem si eu cate ceva. Este interzis in Marea Britanie, din 1965, iar in Arabia Saudita, din 1980. In Suedia, Danemarca, Olanda, Grecia, Irlanda, Pakistan, Ghana, Kuweit, Nepal, Bangladesh, Georgia si Lituania.
  Am inteles ca si la noi, de la sfarsitul acestui an, se va elibera doar pe reteta (spuneau cei de la Agenţia Naţională a Medicamentului, intr-un articol din 20 iulie 2010).
  … Despre mafia medicamentelor … s-a tot scris. Despre medici&farmacisti care iau comisioane pentru prescrierea& promovarea anumitor medicamente ori anumitor producatori de medicamente…
  Sanatosi sa fim, sa nu avem nevoie!

  răspunde
 7. avl

  Frate daca stai sa citesti despre toate produsele, medicamentele, detergenti, solvanti etc. toate te omoara.

  Mie spre exemplu imi trece durerea de cap doar cu algocalmin fiola. Toata lumea imi zice ca imi distruge ficatul. Prietenii imi trimit pe mail studii cum ca ma omoara cu zile si tot asa. Imi face rau? sunt convins dar orice medicament are efecte adverse, scrie si in prospect.

  Orice aliment poate sa-ti faca si rau si daca nu te omoara unul cica te doboara altul.

  Daca esti moderat in consum si destul de atent sa nu iei otrava de sobolan in loc de cianura cred ca o sa fi destul de sanatos.

  răspunde
 8. paul

  Statisticile au aratat ca statisticile se inseala.=)) plus ca o pare parte de medicamente se bazeaza si pe efectul placebo.deci cine stie cati nebuni luau cate un pumn de pastile si apoi se duceau la doctor zicand ca nu sunt pastilele bune:))

  răspunde
 9. Gabitza

  Asta cu reteta nu o mai cred,in Romania se pot cumpara antibiotice puternice fara reteta medicala,ca deh,farmacia trebuie sa vanda…Informatiile de mai sus,posibil sa fie adevarate,posibil sa nu fie…nici nu stii cum sa faci sa fie bine…

  răspunde
  • Alina

   O precizare vreau sa fac, nu exista antibiotice sau chimioterapice puternice sau slabe.Eficacittea lor se exprima in functie de spectrul de actiune care poate fi ingust sau larg in functie de numarul de bacterii pe care le poate „distruge”.Este foarte adevarat ca si farmaciile vor sa vanda, dar sunt si multi pacienti pe care nu ii poti convinge sa mearga la medic, sau pur si simplu vin cu o idee fixa si nu scapi de ei nici macar cand ameninti ca apesi butonul de panica daca nu ies din farmacie.Am vrut doar sa subliniez ca sunt foarte multe motive pentru care medicamente P-RF sunt eliberate fara nici o reteta, nu doar lacomia avida a farmaciilor si a farmacistilor cum umbla legenda.

 10. Andreea

  Apropo de Algocalmin, am vorbit cu directorul de la Colegiul Farmacistilor si mi-a spus urmatorul fapt: la noi in Romania nu s-au semnalat reactiile adverse care au facut ca Algocalminul sa fie scos de pe piata in alte tari. Prin urmare, noi romanii suntem mai rezistenti/ignoranti/ ce vrei tu si ori nu avem reactia adversa ori nu stim s-o catalogam. Si uite asa ne tratam cu medicamente care sunt interzise prin alte parti.

  răspunde
  • Mariana

   mai degraba noi romanii nu ne dam in vant dupa raportarea reactiilor adverse la modul oficial..

 11. scorpio

  de algocalmin am auzit si eu ca ar fi nociv in timp si stiu ca este interzis in multe tari din Europa…deci..la cum inghit eu algocalmin,o sa mor probabil in curand.

  răspunde
 12. jamilla

  la o simpla cautare pe nea gogu anul trecut, mi-a reiesit ca algocalminul chiar e interzis in multe tari, din cauza substantei din care este facut… de atunci, citind mai multe, mi s-a cam pus pata si nu am mai luat cand ma durea ceva…. stiu ca nu consumam cantitati mari, cum e in spitale la perfuzii, operatii, dar totusi… :) o intrebare ramane. Si am mai auzit si despre cateva alte medicamente, insa nu pot argumenta concret, ce stiu am citit pe net, nu am citit pozitii oficiale etc sau in mass-media… dar, repet, intrebarea ramane :(

  răspunde
 13. Cristina

  La orice prescriptie medicala se calculeaza raportul beneficiu – risc, cum spunea cineva mai sus :in medicina aproape niciodata „1+1=2”. Hepatitele nu sunt date numai de virusi, exista si hepatite toxice (medicamentoase), hepatite infectioase, dar asta nu inseamna ca orice medicament cu excretie hepatica produce hepatita sau insuficienta hepatica, idem si pt medicamentele cu excretie renala. Paracetamol, de exemplu, este un medicamen cu excretie hepatica, dar afecteaza ficatul dupa ingerarea a 8g, iar dupa 10 g apare insuficienta hepatica, atat de severa, incat produce moartea, dar nu o sa vedem niciodata un medic sa faca o reteta care sa depaseasca 4g pe zi. Algocalminul este interzis in multe tari ca au fost semnalate cazuri de deces, ceva de genul 1 deces la milioane de consumatori, ceea ce statistic vorbind nu demonstreaza ca algocalminul a produs decesul, pot aparea de asemenea alergii la excipienti din compozitie, dar in tarile vestice asa este protocolul. Pentru orice medicament cu multiple si frecvente efecte adverse, pacientul este consultat sistematic si beneficieaza de analize sanvgine de control la perioade determinate de medicul specialist sau de familie. Nu exista medicament fara efecte adverse, dar efectele benefice cantaresc mai mult

  răspunde
  • Anka

   Draga Cristina ,
   |EU m facut hepatita toxica din cauza nui tratament cu ROACUTAN . Problema a fost ca i-am psus medicului ca am problemecu ficatul si nupot sa fac tratamentul , s-a crizat toata si mi-a zis ca nu o invat eu ce medicina :(…asa ca dupa doua luni am ajuns sa fac tratament cu sargenor si silimarina , pentru ca probele mele hepatice explodase. Dupa acest tratament , macar doi ani trebuie sa astept sa nu fac bebe , crede-ma nu era imperios necesar tratamentul cu acea porcarie, mai ales ca nu am vazut nici un rezultat pozitiv , doar ca m-am intoxicat cu acel medicamet .

  • Cristina

   Trebuia sa subliniez faptul ca pacientul ar trebui sa beneficieze de analize, examen clinic si supraveghere in mod sistematic, dar sunt cazuri in care unii din medici nu-si fac datoria cum trebuie, cum este si cazul tau. Imi pare rau pt situatia in care esti. Iti doresc multa sanatate!

 14. mica

  eu iau roaccutane de cateva luni bune, insa am inteles de la doctorita mea ca nu se ia in timpul sarcinii si ca nu e indicat sa ramai insarcinata o perioada de timp dupa terminarea tratamentului…

  răspunde
 15. chiny

  Off topic. M-am gandit ca daca il postez aici, poate il citeste cineva. Take care.

  From: Alexandra Craciun [mailto:[email protected]]
  Sent: 14 octombrie 2010 14:06
  To: Violeta Rusu; adriana ilie; maria ion; mihaela iancu; camelia buturuga;
  alice rata; diana cosac; oana siminenco; Roxana Afric; rozemary zlota;
  veronica catruna; veronica david; ancuta voicu; andreia lupu; andreea achim;
  aurelian dumitrescu; crina nestian; ioana halac; mirela mistrianu
  Subject: Re: Batistei

  Buna ziua,
  Avem un caz umanitar, este vorba de baiatul uneia dintre clientele noastre,
  care s-a electrocutat si are arsuri pe 90% din corp.
  Are nevoie de sange ca sa supravietuiasca. Daca aveti cunostinte, care
  doresc sa doneze 0 negativ, donatia se poate face la Spitalul de Urgenta
  Floreasca , numele copilului este Dumitru Bogdan Octavian- terapie
  intensiva, etj 1. Grupa 0 Rh negativ.
  Multumesc mult,
  Alexandra

  răspunde
 16. Alexa

  Eu vreau sa va spun ca de ceva timp am trecut pe homeopate. Dupa ce am „pescuit” un helicobacter acuma 2 ani si am luat antibiotice foarte puternice si nu am scapat de el am hotarat sa incerc cu altceva. Cumnata mea isi trateaza copiii numai cu homeopate, nu au luat antibiotice nici macar o data in viata lor. Acuma ma tratez cu homeopate ptr orice: raceala, dureri de cap. Aaaa, si am scapat si de helicobacter. Mama mea a luat 2 ture de antibiotice si tot mai are helicobacterul… concluzia este: se poate soi altfel.

  răspunde
 17. alina

  daca s-ar citi prospectul ar realiza ca multe din lucrurile astea sunt trecute pe prospect. pe prospectul de la roacutane (produs similar sotret) scrie ca are efect teratogen in chenar si scris cu rosu.deci este contraindicat la femei insarcinate sau la femei care vor sa ramana insarcinate in viitorul apropiat.
  algocalminul fiole dpdv legal se elibereaza numai pe baza de reteta(lucru mai vechi dar nerespectat), ca si extraveralul(contine fenobarbital) si multe alte medicamente care pentru nestiutori par banale.
  atunci cand cer reteta pentru medicamente gen extraveral, antibiotice si multe medicamente cu regim special pacientul face scandal ca el stie totul despre medicament si l-a mai luat. same cu eterna discutie de genul : vreau antibiotic pentru o raceala. nu multi sunt dispusi sa accepte sfatul farmacistului avand impresia ca farmacistul recomanda ce e scump, ce expira. si in plus pacientul se crede f bine informat. ieri o doamna m-a facut prosta ca i-am cerut reteta pt antibiotic pt ca ea stia sigur ca antibioticele se elibereaza fara reteta de mai bine de un an.
  atunci cand e vb de sanatatea ta trebuie sa faci un sacrificiu si sa citesti prospectul.
  in plus cu un simplu search pe google se poate afla cum a aparut vaccinul impotriva poliomielitei-si judecati voi cum sta treaba

  răspunde
 18. XaeL

  parere de proaspat medic:
  toate medicamentele au efecte secundare. trebuie tinut cont de raportul beneficiu-risc atunci cand prescrii ceva. methotrexatul de ex face parte din chimioterapia pt leucemie, e o otrava relativ puternica. dar e bun si in afectiuni articulare reumatismale, si cand nu te poti misca din pat pt ca ti-au intepenit toate articulatiile posibile, parca nu iti mai pasa ca poate sa dea hemoragie intestinala.
  clobutinoul, primul medicament din lista, a fost retras de la noi odata cu retragerea din celelalte tari.
  paracetamolul in exces da hepatita fulminanta, si cam mori fara transplant de ficat de urgenta. dar trebuie sa iei o cantitate foarte mare, si pe de alta parte e eficient si ieftin, iar la doza normala nu afecteaza ficatul.
  lista e prea lunga si prea non-medical facuta ca sa o ia cineva la puricat. dar fiecare poate cauta medicamentele respective pe net, si eu sugerez cu caldura wikipedia, are informatii cuprinzatoare si corecte.

  răspunde
 19. ioana dima
  ioana dima

  de aceea cand cumperi un medicament e indicat sa citesti prospectul…
  acea hartiuta mica, dar mare prin continut…
  exista contraindicatii la fiecare medicament, unele absolute, altele relative….
  sa nu mai spun ca ar fi foarte indicat, atunci cand decizi sa iei un medicamet, sa consulti un medic…
  nu-mi sariti in cap…ca, vezi doamne nu are sens sa te duci pt fiecare doctorie la medic…dar un om sanatos nu are de ce sa ia medicamente!!!!
  cu un medicamet chiar sunt in tema…roaccutan-ul nu se da inainte de-a te asigura ca pacienta nu e insarcinata, iar pe toata perioada tratamentului se prescriu pastile anticonceptionale…si ar mai fii o contraindicatie de-a ramane insarcinata pe o perioada de 2 ani de la incheierea tratamentului…
  deci, o concluzie se impune…nimic nu se ia dupa ureche….ca daca faci asta(ca romanul nostru e destept si le stie pe toate), platesti cu sanatatea, cu bani sa refaci sanatatea….samd

  răspunde
 20. Sorin

  Un lucru e clar, inca nu se cunosc toate misterele corpului uman, asa ca orice medicament fabricat artificial menit sa vindece ceva pe de o parte, pe alta face rau, mai mult sau mai putin. E doar o chestiune de timp pana sa se descopere.

  răspunde
 21. alina

  Isoniazida este unul dintre medicamentele ce trateaza tuberculoza si este oferit gratuit de stat…presupun ca de mai multe state…ceea ce mi se pare relativ dubios…ca nu suntem noi cei mai destepti se poate, dar chiar toti sa fie la fel de putin destepti?

  răspunde
 22. alina

  „Flamanil, un medicament reumatic, a fost retras in 1976 de pe piata, dupa ce s-a constatat ca duce la pierderea constiintei. Acest medicament se comercializeaza in continuare in Spania.”
  Serios?chiar duce la pierderea „constiintei”? cool…vreau 2

  răspunde
 23. iYli

  Orice medicament pe care il luam are si reactii negative. Vorba bunicilor: „de doctor si de avocat sa te feresti!” ramane valabila.

  răspunde
 24. Dan

  Cate minciuni in acest articol! Sunt muult mai multe efecte secundare((-:

  Stiati care este cauza majora a deceselor in lume:
  1.Infarct,2.atac cerebral 3.reactii adverse medicamente 4.cancer

  Cei de la medicina si farmacologie sunt indobitociti de Merk, BigPharma si toti restul sa prescrie orbeste medicamente netestate suficient si care nu vindeca absolut NIMIC.Vezi acid folic,vaccinuri,si toate restul.Suntem fruntasi la TBC,Olanda nu vaccineaza pt TBC si numarul de TBC-isti este aproape nul.Deci?

  PS:felicitari pt articol!!!

  răspunde
 25. ela

  Paracetamolul. Extraveralul si alte produse romanesti au fost testate 40 de ani , nu este posibil ca pana acum sa fie bun si de acum nu mai este. Aici sunt bataliile pe pietele medicamentelor. Noi avem o imdustrie farmaceutica de exceptie, cu medicamrntr promovate si medaliate international si acum nu mai sunt bune, de ce: vor sa-si plaseze altii porcariile la noi. Infiltratiile cu Boicil erau exceptionale, spondiloza treces pe viata, cine avea interes sa nr vindecam? Nimeni, trebuia sa fim vrsnic consumatori. Vaccinul antipoliomielitic facut la Inst.Cantacuzino a scapat milioanr de copii de poloomielits, acum ni mai este bun, de ce ? Aveam cele mai bune vaccinuri antigripalr, nici alea nu mai sunt bune, ar trebui sa cumparam numai produse romanesti. Eu nu consum medicamente. Cand mu ma simt bine cumpar Cavit produs romanrsc testat ani de zile si propolis. Asta-i cu medicamentele, ele cand ies pe piata trev prin teste teribil de riguroase nici nu se pune problema de eroare .

  răspunde
  • Andreea

   Noi nu mai producem Boicil-ul ca nu suntem in stare. Exista insa un produs identic cu Boicil-ul nostru pe care il produc doua firme din Germania (Helixor si Wala). Mie mi le-a luat de acolo doctorita mea pe reteta.

 26. d.

  sunt insa cazuri in care, chiar in spital, o febra de 40 gr nu a scazut pana nu s-a administrat algocalmin ; totusi, nu ar trebui interzise, ci administrate cu mult discernamant profesional, oricare dintre medicamentele inventate ! medicii actioneaza evaluand balanta risc/beneficiu !

  răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.